Norwegian ställer in över 4000 avgångar och implementerar temporär permittering

På grund av det amerikanska reseförbudet och den eskalerande situationen till följd coronavirus har Norwegian beslutat att ställa in cirka 4000 flygningar fram till slutet av maj.

De inställda avgångarna utgör totalt 40 procent av bolagets låndistanslinjenät och 25 procent av flygningarna i Europa.

Det här är en extraordinär situation som saknar motstycke. Säkerheten för våra kunder och anställda är vår främsta prioritet. De nya restriktionerna gör en svår situation ännu värre. Vi ber både norska och internationella myndigheter att agera nu för att bibehålla viktig infrastruktur och för att arbetsplatser ska kunna räddas.

Jacob Schram, Norwegians koncernchef

40 prosent av långdistanskapaciteten ställs in

Från 13 mars till 29 mars kommer de allra flesta flygningar till USA från Amsterdam, Madrid, Oslo, Barcelona och Paris att ställas in.

Från 13 mars till slutet av maj kommer alla flygningar mellan Rom och USA att ställas in.

Från 29 mars till slutet av april kommer alla flygningar till USA från Paris, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Aten och Oslo att ställas in.

Oslo – Fort Lauderdale fortsätter fram till och med 28 mars.

Alla linjer mellan London Gatwick och USA fortsätter som planerat och vi kommer att omdirigera så många kunder som möjligt via London under reseförbudet.

Kortdistanslinjerna blir kraftigt påverkade

Norwegian ställer även in ett stort antal inrikesflygningar i Norge samt flygningar i Skandinavien som Oslo-Stockholm och Oslo-Köpenhamn. Alla flyg till Italien ställs också in. Ett flertal av inrikeslinjerna och flygningar inom Skandinavien kommer att slås ihop.

Kunder som har köpt biljetter till berörda flygningar kommer att kontaktas via sms och e-post med alternativa datum längre fram. Vi får ett stort antal stort antal förfrågningar och hänvisar därför våra kunder att i första hand kontakta oss via www.norwegian.com. Om du ska resa efter 15 april 2020 ber vi dig att avvakta med att kontakta kundtjänst just nu.

Uppsägning/permittering

I en pandemi prioriterar Norwegian kunders och anställdas säkerhet och kommer samtidigt säkerställa att viktiga funktioner inom företaget upprätthålls.

På grund av den extraordinära situationen på marknaden till följd av coronaviruset och en dramatiskt minskad efterfrågan, måste bolaget titta på alla möjliga alternativ för att minska kostnaderna. Dessvärre innebär det omedelbara permitteringar av uppemot 50 procent av vår personal, och det kan bli ännu fler. Alla avdelningar drabbas av de tillfälliga permitteringarna.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *