Ny Business Class på väg från Qatar Airways

DOHA: På gårdagens andra presskonferens i Doha, där His Excellency Akbar Al Baker var det stora dragplåstret och han avslöjade flera nyheter, som passagerarna kommer att kunna uppleva från Qatar Airways i framtiden. Bland annat också om vi i Skandinavien får lov att uppleva det nya Airbus A350XWB-flyget.

Låt mig direkt avslöja, att det är Qatar Airways A350XWB som ska sättas in på de europeiska rutter som idag flygs med Boeings Dreamliner 787-flyg – och därmed också Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Han ville inte gå närmare in på detaljerna i planeringen av tidtabellerna – inte heller när. Men planen är alltså att A350XWB ska ersätta Dreamlinern på många europeiska rutter.

Också vad gäller klasserna ombord fanns det nyheter. Redan 2016 kommer Qatar Airways introducera en helt ny Business Class, som ersättning för den de har nu och redan kalla Super Business Class. Denna klass vill enligt Al Baker vara så bra att First Class kommer att bli överflödig på de flesta linjer. Därför kommer Qatar också i framtiden endast ha First Class på deras A380-flyg. Den nya Business Class kommer bland annat ha en dubbelsäng, men till Business Class pris.

Som svar på Etihads introduktion av deras Residence Suites, där man har sin egen lägenhet sade Al Baker, att han naturligtvis inte kan finna sig i att någon var bättre än Qatar, så man kan nog också förvänta sig en liknande produkt från de.

 

Artikeln är ursprungligen skriven av Flemming Poulsen.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *