Nyrenoverad SAS lounge och nya linjer från Landvetter

Idag var det feststämning på Landvetter när SAS nyrenoverade och förstorade på Landvetter invigdes samtidigt som bolaget presenterade två nya linjer från Göteborg. Goda nyheter för Västsverige som tidigare har varit aningen förbisedda när det gäller direktlinjer från SAS. 

Stämningen var på topp på onsdagsmorgonen i den nyrenoverade och expanderade loungen på Landvetter. Totalt har man utökat ytan i loungen med nästan 120kvm till 415kvm och stoppat den full med goda nyheter för resenärer i alla åldrar.

Det gick inte att ta fel på hur stolt Anders Wahlström, SAS försäljningschef för Sverige och Finland, var över den nya loungen under sitt invigningstal. Alla som har använt loungen vet att den har lidit av växtvärk och nu äntligen har fått ett välbehövligt lyft.

IMG_6796

SAS försäljningschef – Anders Wahlström – invigningstalar

I samband med invigningen avslöjade Wahlström även två nya direktlinjer från Göteborg,  Bryssel och Paris, som vardera kommer få tre avgångar per vecka till att börja med. Annelie Nässén, Global försäljningsdirektör på SAS säger i ett pressmeddelande:

–          Göteborg är en viktig region för oss och många kunder i området har efterfrågat fler direktflyg till Europa. Vi är därför extra glada att kunna erbjuda både Paris och Bryssel direkt från Göteborg. I och med att vår lounge nu återöppnar kan vi också erbjuda våra kunder en bättre reseupplevelse när de reser både på inrikes- och utrikesresor från Landvetter.

Göteborg-Paris kommer att trafikeras på tisdagar, torsdagar och söndagar

SK2573 avgår 12:15 från Göteborg med ankomst i Paris 14:25

SK2574 avgår 15:05 från Paris med ankomst i Göteborg 17:05

Göteborg-Bryssel kommer att trafikeras på måndagar, onsdagar och fredagar

SK2575 avgår 12:40 från Göteborg med ankomst i Bryssel 14:25

SK2576 avgår 15:05 från Bryssel med ankomst i Göteborg 16:55

Som tidigare meddelat flyttar även Londonlinjen från Heathrow till Stansted och Patrick Alexander från Manchester Airport Group, Stansteds huvudägare, berättade lite om regionen och flygplatsens utveckling. Med en ny tidtabell, som förbättrar möjligheten för dagsturer, slår nu SAS tillbaka på British Airways som tidigare i år öppnade en linje till Cambridge baserat på efterfrågan från läkemedelsindustrin och andra storföretag i regionen.

IMG_6818

 Anders Wahlström med kollegor klipper bandet och inviger den nya loungen

Bonusfeber.se fick en rundvandring i loungen tillsammans med Cilla Nordgren, ansvarig för flygplatsmiljöer hos SAS, som berättade lite om det digra arbetet bakom loungerna där man har lyssnat på kundernas önskemål i förändringsprocessen både på Landvetter och i de uppfräschade loungerna i Stockholm och Oslo som öppnas till hösten (loungen på Arlanda kommer att öppnas i samband med premiärflighten till Hong Kong den 10 september).

Naturligt nog betyder en ökade loungeyta mer sittplatser och det verkar som om problemen med plats för både rekreation och arbete verkar vara lösta med loungestolar och laddplatser. I det nya delen har man även infört arbets och telefonrum något som har varit efterlängtat av många och som förhoppningsvis tar bort mycket av det surr som tidigare har varit ute i loungen med högljudda telefonsamtal. Kanske skulle man önskat sig ett par till av dessa men ett lyft är det helt klart.

SAM_1439

Gången mot den nya delen har även den stolar och bord

SAM_1441

Nya sittområden med laddstationer (både eluttag och USB)

IMG_6786

Har du inte med dig datorn finns två arbetsstationer att tillgå

IMG_6780

Längst bort i hörnet hittar man lugn och ro att arbeta eller prata i telefon utan att bli störd

IMG_6781

Ett “guest room” med plats för två personer att arbeta

IMG_6782Möjlighet att ostört tala i telefon har varit efterlängtat

En stor nackdel som loungen drogs med tidigare, var avsaknaden av toaletter i loungen och man tvingades gå ut och köa. Ville man då ta med sig sin väska var risken stor att man hade mist sin plats när man återvände. Detta har man nu löst genom att installera två toaletter.

IMG_6783

Bakom dessa två dörrar döljer sig de efterlängtade toaletterna!

Cilla Nordgren berättar att man även har tänkt på de yngre resenärerna i arbetet med de nya loungerna. På Landvetter har man avdelat plats till en s.k. “kids corner”, en försmak på de större “kids room” som man kommer att kunna hitta på hubbarna efter renoveringen. Vi försökte få en kommentar från två av invigningsgästerna i hörnan men de två unga resenärerna hade fullt upp att pyssla med materialet som fanns tillgängligt. Deras mamma däremot berättade att hörnan var ett välkommet tillskott.

IMG_6775

Kids Corner

IMG_6822Två av invigningsgästerna fullt upptagna med att testa sitt nya hörn av “loungevärlden”

Från och med idag finns det även en “self service point” tillgänglig som låter passagerare ta hand om ombokningar och andra ärenden kopplade till själva resan.

IMG_6779Den nya “self service” hörnan

IMG_6794

Tidningsstället har blivit mindre dominerande men likväl med ett gott utbud

IMG_6789

Fokus på grönt och “hemkänsla”

En av de absolut största fördelarna med SAS nya lounge på Landvetter är, förutom den större ytan närheten till gaten. Målet är att majoriteten av SAS inrikesflygningar skall gå från gate 17 som ligger precis utanför loungen vilket ger både närhet och en uppsikt över om flygplanet har kommit, allt för att kunna maximera och effektivisera tiden i loungen. Hur det blir med utrikesavgångarna återstår att se, men majoriteten av alla resande kommer närmare sin flight.

IMG_6825Närheten till gate 17 ger uppsikt och möjlighet till mer tid i loungen

Cilla berättade även att nya cafélounger är på gång även i Sverige och även om hon inte vill avslöja vilka flygplatser det blir då samtal förs är det nära till hands att tro att Malmö och kanske Luleå blir först ut. Vad tror du? Kommentera gärna.

Bonusfeber.se gratulerar SAS och bolagets passagerare från Göteborg till den nya loungerna och de två nya linjerna och hoppas att marknaden tar väl emot dessa.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Richard says

    Trevligt, nu blev det plötsligt roligt att tillbringa tid på Landvetter innan avgång. Hoppas att detta löser trängseln som är påtaglig speciellt tidigt på måndagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *