Qatar Airways utsett till världens bästa flygbolag

Vid årets Skytrax World Airline Awards tog Qatar Airways hem inte mindre än tre priser, bland annat “Airline of the Year”). Detta är den finaste utmärkelsen som delas ut vid prisutdelningen och Qatar Airways mottog den för tredje gången. 

Utnämningen kommer samtidigt som bolaget uppvisar stor växt. Flygplansflottan har förstärkts markant under de senaste tio månaderna, bland annat med Airbus A380 och A350, som Qatar Airways är först i världen att använda i passagerartrafik.

Förutom Airline of the Year blev bolaget för åttonde gången bästa flygbolag i Mellanöstern samt utsedda till att ha de bästa stolarna i Business Class.

The Skytrax World Airline Awards gick av stapeln samtidigt som Paris Air Show och utmärkelserna baseras på undersökningar bland miljontals resande från 160 olika länder.

– Jag är stolt över att leda ett flygbolag som har lagt en så lyckad väg till framgång och innovation. Detta demonstreras av hur stolta alla i temat är över sina jobb och den upplevelsen varje passager får. Att vinna ett pris kräver målinriktat arbete och passion, och att befästa positionen kräver stort engagemang, något jag tackar varje enskild medarbetare hos Qatar Airways för säger Akbar Al Baker, Group CEO for Qatar Airways.

– Passagerarna står alltid i centrum för oss på Qatar Airways och vi är därför väldigt stolta över deras erkännande och över att motta dessa tre utmärkelserna. Dessa är klara signaler på att våra passagerare är nöjda. De välja att resa med ett femstjärnigt flygbolag och har idag, för tredje gången, röstat fram Qatar Airways som världens bästa.  Qatar Airways strävar alltid efter att erbjuda den bästa reseupplevelsen i hela linjenätet bestående av 147 destinationer, och vårt mål ä alltid att ge varje passagerare väldigt god service, fortsätter han.

Qatar Airways har nyligen lanserat flera nyheter, bland annat värkens största Business Class lounge, Al Mourjan, på Hamad International Airport i Doha. I tillägg har flygbolaget uppgraderat sitt underhållningssystem Oryx One, introducerat amenity kits i alla kabinklasser, infört nya menyer samt förbättrat incheckningsmöjligheterna.

Under Paris Air Show har Qatar Airways visat fram det bästa ur sin flotta, bland annat A380, A350 XWB, A320 och A319 samt Boeing 787 Dreamliner. Flygbolaget är ett av de snabbast växande flygbolagen med en av de yngsta flottorna i världen och trafikerar 147 destinationer på sex kontinenter.

Läs också:

2,000 QMiles vid onlinebokning

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *