Nytt kapitel för Norwegian: Börjar sälja biljetter i Argentina

Idag börjar Norwegian sälja flygbiljetter till inrikeslinjer i Argentina. De första linjerna kommer att gå mellan Buenos Aires och de populära turistdestinationerna Córdoba, Mendoza, Iguazú, Bariloche, Neuquén och Salta.

Första flyget lyfter 16 oktober 2018. Til det säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos:

Det här är en stor milstolpe. Vårt mål är att alla ska ha möjlighet att flyga och de här linjerna gör det nu möjligt för såväl argentinare som européer och andra att flyga prisvärt inrikes i Argentina. De här linjerna kommer att bidra till ökad turism, fler arbetsplatser och ekonomisk tillväxt i Argentina där flygutbudet traditionellt sett har varit begränsat. Argentina har en enorm potential och de här linjerna är bara början på våra planer för Sydamerika. Nu ser vi fram emot att önska både argentinare och övriga resenärer välkomna ombord våra nya, bekväma, miljöanpassade flygplan.

De nya destinationerna innebär att både inhemska och utländska resenärer kan upptäcka mer av allt som Argentina har att erbjuda som t ex att besöka vindistrikt (i Mendoza och Salta), åka skidor (i Mendoza, Neuquén och Bariloche), njuta av vacker natur med imponerande vattenfall (i Iguazú) samt uppleva storstadsliv (i Buenos Aires och Córdoba).

Norwegian har goda förbindelser mellan London Gatwick och Buenos Aires. Till London Gatwick flyger Norwegian dagligen från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Om Norwegian Air Argentina

I januari i år fick Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA) drifttillstånd (AOC) från myndigheterna i Argentina. Inrikeslinjerna kommer att trafikeras av Norwegians Boeing 737-800-plan.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *