Park Inn By Radisson – Alexanderplatz Berlin

Hotellet invigdes 1967, under namnet Hotel Stadt Berlin och ligger på Berlins östra halva. Byggnaden är, med sina 125 meter, den högsta i Berlin och det högsta hotellet i Tyskland. 2003 togs hotellet över av Carlson Rezidor Group och har sedan dess varit en del av Park Inn Kedjan. Tack vare sin centrala placering och fina utsikt är det ett populärt val bland besökare till staden. Vi beslöt oss för att testa.

Ankomst

Som innehavare av ett guldkort hos Club Carlson hade jag på förhand ordnat med tidig incheckning, redan kl 10.30, via hotellets kundservice. Vid ankomst var jag tvungen att vänta nästan 20 minuter på min tur. Hotellet erbjuder inte någon separat kö för sina bästa kunder, något som inte är ovanligt för hotell av den här storleken. Det skulle visa sig att jag inte kunde få tillgång till mitt rum före 1200, något som resulterade i en gratis uppgradering i tillägg till den jag redan i förväg erbjuds som CC-guldmedlem.

Rummet

Rummet låg på 16e våningen och var av typen “Superior Corner Room” på ca 20m2 och något bättre än det lilla enkelrum jag ursprungligen hade beställt. Från rummet är det utsikt mot TV-tornet och ner på Alexanderplatz.

parkinber1

På rummet finns en stor dubbelsäng, bord, minibar, TV och ett “öppet” badrum (med badkar) och toalett som dock kan avskärmas med gardin. Vidare hittar man diverse nödvändigheter såsom badrock, tofflor samt diverse krämer och tvålar. Kort sagt, det man kan förvänta sig av ett hotell i den här prisklassen.

 

parkinnber2

 

Välkomstpresenten bestod av några tidningar, ett fruktfat, lite choklad en flaska vatten och en flaska Cabernet Sauvignon. Detta tillsammans med ett välkomstbrev som upplyser mig att jag som innehavare av ett guldkort kan använda det trådlösa nätverket utan kostnad.

parkinber3

Efter en god natts sömn kom dagens Financial Times. Detta är inte en CC-guldkortsfördel som jag känner till, så det var en trevlig överraskning. Den kommer kanske som plåster på såren för de malplacerade tyska damtidningarna som var en del av välkomstgåvan?

Där den tidiga check-in inte fungerade gick sen utcheckning desto bättre. Jag tycker personligen väldigt mycket om att lämna rummet sent för att undgå onödvändig stress. Jag lämnade rummet vid 17-tiden och begav mig mot flygplatsen och hemåt.

parkinnber4

Slutsats

En strålande vistelse där jag som Club Carlsonmedlem kände mig väldigt värdesatt. Rummet var fint, en aning slitet men priset sett till hotellets läge och pris är ingenting att orda om. Det är ett hotell jag kan rekommendera och kommer använda mig av i framtiden.

 

Overview

Pros

Lågt pris, centralt beläget, utsikt, god kunskap om Club Carlson hos personalen

Cons

Lång kö till incheckning, slitet rum, "öppet" badrum.

KOMFORT/RUM

FACILITETER

SERVICE

VALUTA FÖR PENGARNA

Overall Rating

Conclusion

Park Inn by Radisson på Alexander Plats är ett givet val om man önskar bo centralt till ett överkomligt pris. Rummen är inte stora man har det mest nödvändiga.
Man känner sig värdesatt som kund och får den extra servicen man kan förvänta sig som statuskund.

3.9

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *