Qatar Airways skjuter på leveransen av A350

Qatar Airways,  som stort hade annonserat att deras första Airbus A350WXB skulle levereras på lördag, har nu meddelat att leveransen är framskjuten på obestämd tid. Det gjordes i ett kort och kryptiskt meddelande till allmänheten och går inte närmare in på vad förseningen beror på.

Det enda officiella uttalandet lyder:

“Qatar Airways announces that the Airbus A350 aircraft ceremonial transfer of title has been postponed until further notice,” the carrier said in a statement Wednesday morning. “With the imminent launch of the new Airbus A350 program, both entities are committed to introducing the A350 very soon.”

Den ursprungliga planen var att Qatar Airways skulle tagit emot flygplanet på Airbusfabriken i Toulouse på lördag för att sedan flyga det till Doha.

Qatar Airways hade också inviterat press från hela världen till Doha för att delta i den stora officiella mottagningen av flygplanet på måndag, ett event som därmed blir inställt.

Varken Qatar Airways eller Airbus vill kommentera saken ytterligare och i skrivande stund finns inget nytt leveransdatum.

Förseningen, speciellt med så pass kort varsel, kommer som en överraskning speciellt då bolagets VD, Al Baker,  nyligen sade att “allt var perfekt med det nya flygplanet”. Detta i tillägg till att Qatar Airways tidigare skjutit fram mottagandet av bolagets A380 talar för att man inte vill ha en repris av den minst sagt kaotiska leveransen.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *