Premiär för SAS nya direktlinje till Miami från Stockholm

I dag har SAS nya direktlinje till Miami premiär, vilket innebär att SAS nu flyger från både Stockholm, Oslo och Köpenhamn. I helgen är det även premiär för SAS nya direktlinjer från Stockholm till Madeira och Eilat.

Söndag lanseras SAS nya direktlinje mellan Stockholm och Miami. Den nya linjen, med avgång en gång i veckan, är ett svar på efterfrågan från SAS kunder då direktlinjen har varit väldigt populär från både Oslo och Köpenhamn. SAS flyger nu direkt från Stockholm till Miami, New York, Chicago, Los Angeles och i Asien direkt till Hong Kong.

Anders Wahlström, Försäljningschef SAS Sverige säger at:

Vi gläds åt att nu kunna hälsa våra första resenärer välkomna ombord på våra nya direktlinjer. Till USA flyger vi nu direkt till sju destinationer från Skandinavien varav New York, Chicago, Los Angeles och Miami från Stockholm.

Linjen mellan Stockholm och Miami International Airport trafikeras med en Airbus 330-300 med SAS nya kabin. Med den nya direktlinjen inräknad har SAS nu 12 direktlinjer till USA. Fyra av dem öppnades under 2016. Förutom den nya linjen mellan Stockholm och Miami finns de tidigare linjerna från Oslo och Köpenhamn till Miami.

Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia säger at:

Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje. Trafiken till och från USA har haft en fantastisk utveckling, och svenskarnas resande till Florida har i snitt ökat med tio procent per år under den senaste femårsperioden. Med SAS nya direktlinje kan resenärerna nu flyga snabbt och smidigt till Miami och fler amerikaner kan resa direkt till Stockholm.

På Arlanda firade Arlanda med palmer, dj, uppblåsbara flamingos, cheerleading och tilltugg inför premiärflighten:

Tidtabell Stockholm-Miami

ARN-MIA SK 957. Avgång: 09.25. Ankomst: 14.15
MIA-ARN SK 958. Avgång: 16.05. Ankomst: 07.35

Billeder: Stockholm Arlanda Airport

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *