TRADITIONSENLIG INVIGNING AV JULEN I GÖTEBORG

Den 15 november invigs julen i Göteborg traditionsenligt på Drottningtorget när den gigantiska julrosetten tänds till tonerna av Göteborgs Gospelkör. Likt i fjol visas Faktums nya julkalender upp, i år med temat “Shit Happens”. Stadens alla invånare välkomnas återigen på en julfika och en värmande soppa.

Den stora julrosetten kommer att tändas kl 17.30 och inviger därmed julen till tonerna av kören Göteborgs Gospel Inc som förgyller stämningen under kvällen. På plats finns likt i fjol ideella organisationen Faktum som visar upp årets kalender med temat “Shit Happens”, vilken lyfter fram berättelserna om hur många Faktumsäljares liv från början omkullkastades.

Anna-Lisa Gustavii, marknads- och eventansvarig Faktum  säger:

Med årets kalender vill vi påminna alla om att livet är en skör balansgång, du vet aldrig vad som händer i framtiden. Vi vill skapa förståelse för vilka Faktumförsäljarna är. Många Faktumförsäljare har varit med om att det plötsligt hänt något som omkullkastat allt. Det kan vara en skilsmässa, ett förlorat jobb eller att man vaknar en natt med panikångest och tror att man ska dö.

I årets kalender berättar tolv försäljare om händelser som fått deras liv att förändras helt. Bilderna i årets kalender illustrerar på ett symboliskt sätt 12 starka och personliga upplevelser och är tagna av fotografen Marcus Palmqvist.

Utöver kalendersläpp bjuds det på glögg, pepparkakor och en värmande soppa på den uppvärmda terrassen som vätter ut mot Drottningtorget.

Fredrik Blomberg, VD Clarion Hotel Post säger:

I år blir det en repris på det mycket uppskattade soppköket som hundratals gäster fick avnjuta. I år bjuder vi på något som kommer passa väl in i årstiden och något som precis alla ska kunna njuta av, oavsett allergier.

Själva julrosetten som pryder fasaden består av 11400 LED-lampor och med granar, ljusdraperi, girlanger och övrig dekoration blir det sammanlagt 75000 LED-lampor. Premium LED-lamporna som används är lågenergiklassade och förbrukar upp till 80% mindre elektricitet. Julrosetten klär det gamla Posthuset likt en julklapp sedan några år tillbaks och populariteten att närvara vid tändningen har blivit allt mer populär bland göteborgarna.

Datum: 15 NOVEMBER 2017

Tid: kl 17.00-18.30 (rosetten tänds 17.30)

Plats: Terrassen Clarion Hotel Post

Event link – Click here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *