Radisson Blu med designtävling

Den kända stolen “Ägget” designades urpsrungligen för SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Idag, 55 år senare, firar Radisson Blu den ikoniska stolen med en designtävling. 

Radisson Blu bjuder in till en global designtävling där du kan skapa din egen version av “Ägget”. Stolen designades ursprungligen av designlegendaren Arne Jacobsen åt SAS Royal Hotel, världens första designhotell som idag heter Radisson Blu Royal Hotel Copenhagen.

Vinnaren får sin egendesignade Ägget-stol samt en tre nätters VIP resa till Köpenhamn. En expertjury korar vinnare och bedömer i tillägg om vinnaren skall bli en del av Radissons nya interiörkoncept som lanseras senare i år. Vidare får 15 finalister sin design utställd i en miniatyrutställning på utvalda Radisson Blu hotell i hela världen under 2016.

Arne Jacobsen på et rom på Radisson Blu Royal Hotel i 1960

 

Arne Jacobsen på SAS Royal Hotel 1960

«Även om många nya prisbelönta Radisson Blu hotell har byggts sedan 1960, förblir Radisson Bli Royal Hotel i Köpenhamn fortsatt en legend inom modern design i Carlson Rezidor, och hotellbranschen i övrigt” säger Rose Anderson, Vice President Branding. «Vi fortsätter att utveckla alla nya Radisson Blu-hotell i nära samarbete med världens bästa arkitekter och designers, med fokus på att få hotellen att sticka ut«, tillägger Anderson.

Både Radisson Blu-gäster och designentusiaster kan designa sin egen version av Ägget genom ett onlineverktyg på design.radissonblu.com. Tävlingen pågår fram till och med den 13/10 2015. Varje vecka väljs tre finalister ut, två av allmänheten och ett av en medlem i expertjuryn. Av de 15 finalisterna välja vinnaren av expertjuryn.

RadBlu_Egget_logo

För mer information, besök design.radissonblu.com

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *