Radisson Blu Scandinavia Köpenhamn

“There is no place like home” brukar man säga och ett hotell där jag alltid känner mig just som hemma är Radisson Blu Scandinavia. Kanske är det för att jag har bott där såpass mycket genom åren, kanske är det för att hotellet levererar en konsekvent bra upplevelse eller kanske är det någonting helt annat?

Radisson Blu Scandinavia ligger ute på Amager Boulevard ca 15-20 minuters gångväg (eller 150DKK med taxi) från Rådhusplatsen. Området kring hotellet, Islands Brygge och Christianshavn har kanske inte haft det bästa av rykten men mycket har skett det senaste decenniet och bjuder nu på ett hyggligt utbud av restauranger och barer om man inte vill bege sig in till ”byen”.

Utifrån sett liknar hotellet ett höghus från det forna Östtyskland men som tur är bedrar fasaden. Receptionen, om än mörk känns välkomnande och det finns gott om plats t.ex. när en grupp på runt 150 personer kommer för att checka in samtidigt, även om detta naturligtvis tar sin lilla tid. I receptionsområdet finns även en bar med enklare servering där man kan sitta och titta på folk som kommer och går. Av alla Rezidor hotell jag har bott på är detta troligtvis det där kunskapen om produkten bland personalen är störst. Detta märker man inte minst på hur man får fördelarna som Club Carlson medlem förklarat för sig vilket är fint utifall att man skulle missat någon detalj eller det faktum att man faktiskt bor på ett Rezidorknutet hotell. Att man värdesätts som gäst märks genom att man allt som oftast får en uppgradering och välkomnas tillbaka om det syns att man nyligen har bott på hotellet.

rbsc

Lite Östeuropavarning, men skenet bedrar!

Rummet vid det här besöket var en av hotellets Juniorsviter belägen längst bort från hissarna, något som betyder både minimalt med spring i korridoren utanför och inget oljud från hissarna. Själva rummet är indelat i ett sovrum och vardagsrum och erbjuder gott om plats för avkoppling och arbete oavsett om man är ensam på eller kommer med en liten familj. Det är behagliga ljusa färger men avsaknaden av tavlor eller andra utsmyckningar gör att det känns lite som en isoleringscell, något som jag inte tycker mig känna igen från andra rum på hotellet och tyvärr drar ner helhetsintrycket en aning.

rb1

Sovrumsavdelningen

rb4

Sovrumsavdelningen

rb3

Vardagsrummet

rb7

Vardagsrummet med skrivbord

rb8

Skrivbordet med Nespressomaskin

Badrummet har även det adekvat med plats och hår och hudvårdsprodukterna från andra Radisson Blu hotell känns igen.

rb2

rb6

Som Conciergemedlem får man en liten välkomstpresent som varierar STORT från hotell till hotell och även mellan besöken. Jag förärades dock med den mest vanliga Anthon Bergh chokladen och en flaska mineralvatten.

rb9

Blir man hungrig finns det gott utbud av restauranger att välja mellan bland annat Italienskt, Japanskt och så min favorit, Thai. Thairestaurangen, Blue Elephhant ligger i källaren på hotellet och serverar bland det bästa jag har ätit i Thaimatsväg på hemmaplan och är ett av mina val när magen kurrar efter en lång dag på kontoret. Även barerna har ett gott utbud och här behöver man inte påminna om 15% rabatten som guld eller Conciergemedlem hos Club Carlson.

 

Även frukosten rankas högt i mina ögon. Personalen har ordning på vad som behöver fyllas på det goda utbudet av alternativ och är snabba med att ta bort tomma tallrikar från bordet och fylla på kaffe vid behov. Allt för att man skall känna sig redo för en ny dag.

 

Har man behov av träning har Fitness DK både Pool och gym som man som hotellgäst kan använda sig av.

Finns det då någonting negativt eller är allting helt perfekt? Internetanslutningen på rummet och i receptionen är under all kritik och hade jag tillhört kategorin människor som behöver arbeta på rummet hade jag troligen blivit irriterad. Att man knappt kan ladda ner mail på telefonen eller datorn är långt ifrån godkänt 2014.

 

Sammanfattningsvis kan man inte säga annat än att Radisson Blu Scandinavia levererar en pålitlig produkt där man som gäst känner sig välkommen och inte minst värdesatt av kunnig och trevlig personal på alla områden. Utbudet av restauranger och faciliteter gör att egentligen inte behöver lämna hotellet om man inte vill, lite som man känner hemma. Kan man så få fason på det wi-fi anslutningen har man en riktigt bra produkt för både affärs och privatresenären.

Overview

Pros

Kunnig personal
Utbud av restauranger

Cons

Långsamt internet
Kala rum (Juniorsviterna)

Komfort/Rum

Gemensamma utrymmen

Service

Value for money

Overall Rating

Conclusion

“There is no place like home” brukar man säga och ett hotell där jag alltid känner mig just som hemma är Radisson Blu Scandinavia. Kanske är det för att jag har bott där såpass mycket genom åren, kanske är det för att hotellet levererar en konsekvent bra upplevelse eller kanske är det någonting helt annat.

4

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *