SAS lanserar höghastighets-wifi som första flygbolag i Norden

På SAS kort- och medeldistansflygningar har passagerare nu tillgång till ett stabilt, snabbt och kraftfullt internet så att både streaming och arbete ombord sker utan problem.

I dag lanserar SAS ett nytt höghastighets-wifi på kort- och medeldistansflygningar till Skandinavien och Europa. SAS nya wifi är den bästa produkten på marknaden: Det är mer stabilt, snabbare och kraftfullare än många av de lösningar som finns i branschen i dag.

Det innebär att passagerare ombord på flyget nu kan streama favoritfilmen, använda sociala medier, skicka bilder från flygstolen eller svara mejl ombord.

Rickard Gustafson, vd och koncernchef för SAS säger:

Vi har gjort en stor investering som säkerställer att våra kunder får den bästa upplevelsen ombord. Tillsammans med SAS senaste order av nya flygplan stärker det vår konkurrenskraft ytterligare och bidrar till att bibehålla vår starka position på den skandinaviska marknaden.

Så fort planet är i luften, kan passagerarna koppla upp sig och börja streama. Det nya wifi-systemet innebär också en mer effektiv drift.

SAS wifi är redan installerat på 28 flygplan och i september kommer cirka 40 flygplan ha höghastighets-wifi ombord. Installationen förväntas vara genomförd på majoriteten av alla flygplan under första kvartalet 2020.

Rickard Gustafson säger:

Ett stabilt och snabbt wifi är en tjänst som våra resenärer efterfrågar. Oavsett om du vill se på en film, hålla kontakten med vänner och familj eller arbeta ombord har du behov av en uppkoppling med hög kvalitet. Den här investeringen gör att vi fortsätter att leva upp till vårt löfte om att göra livet enklare för våra kunder.

Tio gånger snabbare än traditionellt WiFi ombord

SAS nya wifi bygger på ett satellitkommunikationssystem tillhandahållet av Viasat Inc som levererar internet till privatpersoner, myndigheter, försvarsmakter och flygbolag, inklusive Airforce One, Qantas och Jetblue.

Don Buchman, General Manager och Vice President, Viasat Inc. Commercial Aviation säger:

Viasats satellitbaserade internettjänst använder världens mest kraftfulla satelliter. Det innebär att servicen är tio gånger snabbare än traditionell wifi-service på flygplan.

Det är Viasat-satelliten ”Ka-Sat” som ligger bakom SAS WiFi. Ka-Sat cirklar runt jorden med en hastighet på cirka 28 000 km/h och har 82 signalpunkter fördelade över Europa. Varje gång en passagerare besöker en webbplats i luften skickas en signal till och från en punkt på jorden.

Mer fakta om SAS wifi

Betalningsmodell för SAS wifi
Resenärer i SAS Plus och medlemsnivåerna Guld och Diamant i Eurobonus har gratis wifi. Passagerare i Go betalar 4,90 EUR (eller motsvarande i andra valutor). För SAS Eurobonus Silvermedlemmar erbjuder SAS gratis wifi under en kampanjperiod från och med maj fram till den 19 augusti.

SAS App finns tillgänglig ombord utan kostnad för alla passagerare. I SAS egna portal har passagerare fri tillgång till SAS-webbplatser och scandinaviantraveler.com.

Enheter
SAS wifi är optimerad för användning på alla större operativsystem (t.ex. Windows, macOS, iOS och Android) och med alla större webbläsare (t ex Chrome, Firefox, Microsoft Edge och Safari). Vid användning av andra system eller webbläsare kan inte samma högkvalitativa wifi-upplevelse garanteras.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *