SAS serverar vegan mat för SAS Plus kunder

SAS fortsätter sitt arbete för ett mer hållbart resande. Det prisbelönta konceptet New Nordic by SAS, med säsongsanpassade rätter lagade på lokalt producerade råvaror, utvecklas vidare. Från 9 november inför SAS en vegansk meny på test under två veckor.

Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial berättar:

Hållbart resande är i fokus för SAS verksamhet och tillsammans med ett ökat intresse i samhället för växtbaserad kost är det angeläget att prova en vegansk rätt i vår meny.

Från den 9 november och i två veckor framöver kommer den veganska menyn att serveras ombord. I New Nordic-kuben serveras timjanrostad svamp från Hällestad med sallad på linser och rödbetskokt vete, svarta bönor från Öland och dragon, rödbetshummus på gul Vretärt från Bjälösa, Östergötland och hyvlade gulbetor. Serveras med persiljevinägrett och vinägerrostad bovete.

Producenterna som levererar råvaror till New Nordic by SAS ser till att produkterna är så fria som möjligt från onödiga tillsatser. De har höga kvalitetsambitioner och brinner för att producera bästa möjliga råvaror. En av huvudingredienserna i veganrätten är svamp som handplockats hos Hällestad i Skåne, Sveriges enda hundraprocentigt ekologiska svampproducent. Till testperioden omvandlas två ton blandad svamp, champinjon, portabello och ostronskivling, till en exklusiv rätt som serveras i SAS innovativt formgivna och prisbelönta ”Kuben”.

Karl Sandlund fortsätter:

SAS strävar alltid efter att leda utvecklingen inom resandet. Vår vision är att fortlöpande utveckla och utforska nya sätt att göra livet enklare för våra resenärer genom att erbjuda nya och efterlängtade tjänster, och det här är en sådan.

Menyn är inkluderad för SAS Plus-resenärer på fler än 4.000 avgångar på de skandinaviska och europiska kortdistansflygningarna om minimum 80 minuter.

New Nordic by SAS
I fjol lanserade SAS det prisbelönta måltidskonceptet New Nordic by SAS med säsongsanpassade menyer.

Alla rätter tillagas med fokus på lokala kvalitetsråvaror i säsong från små skandinaviska producenter/leverantörer. Rätterna är skandinaviska specialiteter med en spännande twist, och om möjligt lagas de på ekologiska råvaror och hållbara fisk- och skaldjurssorter.

I oktober 2018 utsåg livsstils- och resemagasinet Monocle Magazine måltidskonceptet New Nordic by SAS till ”Best in-flight meal packaging” i Travel Top 50-undersökningen för 2018/2019.

foto: Salt Food & Communication / Andy Phrat / Mathias Persson

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *