SAS slutar med papperstidningar i gaten

Från och med den 1 mars slutar SAS med att erbjuda papperstidningar i gaten och övergår till att enbart erbjuda tidningarna digitalt genom SAS Newsstand med start 22 timmar innan avgång. 

Det är efter att SAS nu påbörjar ett samarbete med Readly som gör att SAS EuroBonus-medlemmar får tillgång till deras stora utbud av magasin utöver det utbud av tidningar som samtliga passagerare får tillgång till genom flygbolagets app som man väljer att skrota möjligheten till pappers tidningar i gaten. Eivind Roald, kommersiell chef på SAS kommenterar beslutet i ett pressmeddelande:

– Vi väljer att satsa mer resurser för att utveckla digitala lösningar som ger en mer individanpassad upplevelse, oavsett om det är Financial Times, lokaltidningen eller ditt favoritmagasin du föredrar att läsa ombord. Vårt digitala fokus är huvudanledningen till att vi slutar med papperstidningar i gaterna. Samtidigt är den stora mängden papperstidningar på alla flygplatser utmanande både från ett logistiskt och miljömässigt perspektiv.

Med start om ca 2 veckor kommer det alltså krävas att man  har laddat ner SAS appen i sin telefon för att kunna få tillgång till tidningarna, dessutom så krävs det att man har laddat ner tidningen till sin telefon innan man kliver på flygplanet, detta för att appen kräver internet första gången du öppnar den aktuella tidningen. Däremot kommer papperstidningarna fortsatt att finnas kvar i loungen för de som har tillgång dit.

I SAS Newsstand erbjuds för tillfället följande tidningar:

Sweden

Aftonbladet, Dagens Industri, Svenska Dagbladet
Norge
Aftenposten, Dagbladet, Dagens Næringsliv och lokaltidningar som exempelvis Bergens Tidende och Stavanger Aftenblad
Danmark
Børsen. Fler tidningar presenteras framöver
Finland
Kommer att presenteras framöver
Internationella tidningar
China Daily, Die Welt, Financial Times, International New York Times, Le Figaro, The Independent
Readly
Mer än 12 000 magasin och tidningar

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *