SAS ställer in 110 avgångar

Även om förhandlingarna mellan SAS och bolagets svenska piloter samt ca 50% av de norska pågår i skrivande stund har SAS ikväll beslutat att ställa in 110 avgångar onsdag kväll samt torsdag. 

Anledningen att man väljer att ställa in är för att undgå strandsatta passagerare och anställda runt om i världen om en strejk blir verklighet från och med midnatt.

Om strejken blir ett faktum handlar det om bolagets svenska piloter som inte kommer till arbetet. Därför kommer strejken enbart att beröra avgångar till och från Sverige.

SAS har redan kommit överens med sina danska piloter och runt hälften av alla norska piloter. Kommer man inte överens innan midnatt tas alla svenska piloter ut i strejk samtidigt som bara 6 piloter berörs till en början i Norge.

Hur vet jag om jag är drabbad?

Till en början bör du få ett SMS från SAS med information om att din flight är inställd. I praxis borde du även kunna se det även på SAS.se men som vanligt när det är mycket trafik blir det problem att komma in på SAS hemsida. Det går alltså tidvis inte att se om avgången är inställd eller om man har blivit ombokad. Detta ökar såklart pressen på telefonerna och strax före klockan 22 var väntetiden drygt 40 minuter på linjen för guldkunder.

Sådan ser SAS hjemmesiden ud i skrivende stund og overlader i praksis passagererne i uvidenhed om deres fly er aflyst.

Det enda råd vi kan ge är att följa med på flygplatsernas hemsidor som brukar fungera mycket bättre än SAS hemsidor.

Om du på din bokning kan se vilken flygplanstyp du skall flyga med kan du också känna dig säker om du skall flyga med en Airbus A319/320/321, en CRJ 900, ATR 72 eller en Boeing 717 då dessa flygs av dansk personal eller av någon av SAS underleverantörer Cimber, Jettime eller Blue1. Har du däremot en 737 i bokningen bör du vara förberedd på att någonting kan ske.

 

Kontakta din resebyrå eller SAS för att boka om (om du lyckas komma fram på telefon).

 

Läs också  Vad har du rätt till vid en strejk?

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *