SWISS med nya biljettyper och avgifter

Som vi på Bonusfeber.se har förutspått mer än en gång kommer framtiden att bjuda på ett stigande antal avgifter hos de traditionella nätverksbolagen. Från och med den 23/6 2016 inför Lufthansaägda SWISS nya biljettklasser och avgifter för bland annat bagage. 

Vi har redan sett biljettyper hos bland annat Air France och British Airways som bara inkluderar handbagage och nu följer alltså SWISS efter med sina nya biljettyper som introduceras den 23/6 2015.

Framöver kommer ekonomiklass hos SWISS att delas upp i tre olika klasser där den billigaste inte inkluderar annat än ett handbagage på max 8kg.  Inte ens om du har status hos Miles & More eller guldkort i Star Alliance får du välja plats i förväg eller ta med bagage utan att betala. Här är det alltså tal om en produkt som är såpass avskalat att den hamnar på samma nivå som lågprisbolagen.

Här är en översikt över vad respektive biljettklass kommer inkluderas hos SWISS i framtiden.

Skærmbillede 2015-05-19 kl. 11.15.03

Och här är översikten över avgifter som visar att det kommer att bli kostbart att betala på flygplatsen!

Skærmbillede 2015-05-19 kl. 11.15.11

I försäljningsmaterialet från SWISS står det tydligt att inte ens Miles & More statusmedlemmar eller Star Alliance Gold medlemmar har rätt till extra bagage om man väljer lågprisprodukten, Economy Light.

Skærmbillede 2015-05-19 kl. 11.16.37

Vem är näst ut och när följer SAS efter?

Dela gärna dina kommentarer nedan.

Artikeln Publicerades ursprungligen av Flemming Poulsen på Bonusfeber.dk

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *