SAS utökar trafiken i Skellefteå

Från och med den 1 september utökar SAS flygtrafiken mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda. Ökningen innebär möjlighet till dagpendling för resande både från och till Skellefteå vilket är mycket positivt för den regionala tillväxten.

Skellefteåregionen utvecklas kraftfullt och investeringsnivån bland näringsliv och offentlig sektor är mycket stor. Med anledning av den stora tillväxten ökar också behovet av bra kommunikationer till och från omvärlden.

Nu har flygbolaget SAS beslutat att förstärka linjeutbudet mellan Skellefteå Airport och Stockholm Arlanda med ytterligare avgångar som gör det möjligt att dagspendla både från och till Skellefteå. Detta initiativ är mycket välkommet av näringslivet och möjliggör en fortsatt hög tillväxt och investeringstakt i regionen.

Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport säger:

Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling. De nya flygavgångarna innebär en ökad kapacitet och möjlighet till dagspendling, något som varit önskat.

Anders Thor, ansvarig för samhällsrelationer på Northvolt säger:

Vår etableringstakt kommer bara att intensifieras ytterligare under hösten, och det ställer stora krav på kommunikationer till och från omvärlden. Så det är mycket glädjande att SAS kliver fram, ökar avgångarna och visar att de vill vara del av Skellefteås utveckling.

OBS! Ändringar och anpassningar kan ske utifrån kapacitet och behov.

Foto: Niklas Jonasson

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *