Shopping i Bangkok, ett paradis för dig som gillar att handla

 

I jultider har det blivit ganska vanligt att resa till London för julshopping. Men har du tänkt på att du kanske kan få mer ut av shoppingen genom att åka till Bangkok för att handla där i stället? Antagligen inte, men det borde du göra. Du behöver kanske vara borta några extra dagar, men det gör ju bara gott för kropp och själ. Med den hårda konkurrens som finns idag på flygresor till och från Bangkok har priserna fallit märkbart, hotell i Bangkok är mycket rimliga och du kan faktiskt även tina upp kroppen lite innan julruschen sätter igång. Vidare kan du lätt ta dig till Bangkok med hjälp av bonuspoäng då alla stora flygallianser har rytter dit.

Bangkok har under de senaste åren haft en otrolig tillökning av shoppingcenter, så till den grad att det är svårt att skapa sig en överblick av dem alla. Men jag kan säga att över 20 av shoppingcentren är stora och allmänt kända, och på en lista fann jag över 100 sycken i staden.

Jag vill påstå att Bangkok har seglat upp som en av Asiens ledande städer vad gäller shopping. Vidare är hotellen i staden mycket rimliga och även om du väljer att bo på ett av stadens många erkända lyxhotell bör du ha mer än tillräckligt med pengar över att bränna på billig shopping.
Och tro mig, det finns goda möjligheter för att göra många bra köp av rimligt prissatta och äkta märkeskläder att fylla resväskorna med. Frestelserna i stadens flotta och trendiga shoppingarenor är stora och här finns någonting för alla smaker och plånböcker. Staden har även mängder med småbutiker, outlets samt många marknader där du kan mäta dina prutningsfärdigheter.

På shoppingcentren finner du huvudsakligen fasta priser så du i stort sett vet vad du har att förhålla dig till, men det florerar alltid bra erbjudanden, 20-30% eller mer i rabatt är inte ovanligt att hitta på utvalda varor. Ofta är det så att ju mer du handlar desto rimligare blir enhetspriset.
På de flesta shoppingcenter hittar du en så kallad ”Department Store”, detta är ett varuhus som oftast har ett osedvanligt bra urval av äkta märkeskläder så som Ungarro, Arrow, Pierre Cardin, John Langford, DKNY, Esprit, Lacoste, Camel Active, Guy Laroche, Levi`s, Lee, Wrangler, Addidas, Nike, Puma, Reebook och Converse, bara för att nämna några få och kanske obetydliga märken.

Skjortor
Skjortor

Shoppingcentren som nämns nedan ligger alla lättillgängliga och i närheten av Sky Train, som i Bangkok heter BTS.

Robinson shoppingcenter finner du vid Asoke BTS-stationen. Den ena utgången från stationen tar dig rakt in på andra våningen där du snabbt kan komma igång med festligheterna. Du finner ett medelbra urval av kläder och annat i detta center.

Robinson shopping center
Robinson shopping center

 

Terminal 21 ligger ett kvarter längre ner på Sukhumvit road. Detta är ett enormt stort, modernt och faktiskt ganska fancy center med över 600 butiker fördelade på åtta våningar. Då förstår du nog att här hittar du allt som du behöver och inte behöver. Ska du avverka allting här inne bör du nog avsätta ett par dagar.
I detta center har varje våning olika storstäder från runt om i världen som tema vilket är ganska kul. På de översta våningarna hittar du restauranger och bio.

Terminal 21, BTS til oppe mot høyre

Inne på Terminal 21

Terminal 21, San Francisco etasjen

Emporium ligger längre ner på Sukhumvit road och har ingång direkt från BTS stationen Phrom Pong. Här finner du sju våningar fulla med allt från kläder till små köksprylar. Emporium är lite slitet men du finner ett brett urval av alla möjliga märkeskläder på nivå med de andra centren, på översta våningen finner du restauranger.

Emporium Shopping Center
Emporium Shopping Center

 

I området runt Siam längst upp på Sukhumvit road har flera stora och allteftersom kända shoppingcenter etablerat sig. Siam Center är ett av dessa och ligger vid BTS stationen Siam. Jag tycker att detta center är lite rörigt men du hittar massor av välkända märkeskläder här.
I detta center ligger Thailands största Forever 21 butik som säljer kläder till unga kvinnor, men inte minst till din tonåring.

Siam Center
Siam Center

 

På Siam finner du också det kanske mest fashionabla köpcentret i Bangkok, Siam Paragon. Om lusten faller på och plånboken tillåter så har detta center ett hav av lyxiga märkesbutiker som Massimo Dutti, Armani, Hugo Boss, Swarovski, Zara, D`mond, Louis Vuitton och mycket mer där du verkligen kan unna dig utan att någon lyfter pekfingret och säger ”skäms på dig”.

Siam Paragon
Siam Paragon
High Class shopping utan sneda blickar
High Class shopping utan sneda blickar

 

För övrigt kan det nämnas att på Siam Paragon finns det även en department store som säljer vanliga bra märken till bra priser. Skulle du inte bry dig om klädesbutikerna kan du ta en runda i bilavdelningen som huserar bilmärken som Aston Martin, Lotus, BMW, Maserati, Ferrari, Lamborghini, Porsche och till och med Skoda, ja du läste rättJ

Drømmebil

Drömbilen

 

Eller så kan du ta rundan in om och se på musikanläggningar.

Stereoanläggningar
Stereoanläggningar

Siam Paragon huserar sydöstra Asiens största akvarium som du bör avverka imellan all shopping och i källaren finns det flera bra restauranger där du kan hämta andan och få en matbit. Hela komplexet inkluderar även tio våningar med lägenheter.

Annars kan jag nämna några andra populära center som MBK Center, Central Chidlom, Gaysorn Shopping Mall och Pantip Plaza, det sistnämnda har ett sjukt bra urval av elektronik och IT.

MBK Center
MBK Center

 

Så här kan det snabbt se ut på rummet efter att du snubblat över några bra köp som du inte kunde säga nej till.

Resultat efter en dags shopping för något år sedan
Resultat efter en dags shopping för något år sedan

 

Då är det bara att säga trevlig resa och lycka till.

 

Foto: R Lygren

Lite info om shopping i Bangkok finner du här

Källa: Bonusfeber.no

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *