TEST: HILTON PHUKET ARCADIA RESORT & SPA

Phuket i Thailand har varit en semesterfavorit för skandinaver i flera år av en bra anledning. Phuket erbjuder ett behagligt klimat större delen av året, fantastiska stränder, låga priser och vänliga människor.

För undertecknad, var detta första gången i Thailand, och när vi reser med en liten pojke på 2 år ville vi ha ett hotell med bra standard.

 

Fruktfatet var en del av välkomstpaketet från hotellet. Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Fruktfatet var en del av välkomstpaketet från hotellet.
                                                                          Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Hilton HHonors hade en kampanj med dubbla poäng på vardagar och tredubbla poäng på helgerna, så viljan att välja hilton.com var ganska stor – och den som söker den hittar. Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa kan erbjuda 84 kvadratmeter svit till en kostad av cirka 84.000 baht (ca 20.000 SEK) 11 nätter, inklusive frukost.

Vi bokade transport från flygplatsen med ett erbjudande som vi fick från hotellet – absolut inte det billigaste alternativet med nästan dubbla priset än en taxi, men efter ca 15 timmars resa med småbarn är det vän investerade pengar för en bekväm transport till hotellet. Vi plockades upp i en Toyota Fortuner SUV, som hade en barnstol. Transporten till hotellet tog ungefär en timme. Föraren använde tiden till att prata om saker man kunde göra medans vi var på semester, och även om inte huvudet lyckats absorbera all information, så det var bra och trevligt. Ligger i allmänhet på 15 minuters resa i tuktuk från centrala Patong.

Foto: Hilton
Foto: Hilton

När vi anlände till hotellet var klockan cirka 11, vilket är före den tid som gäller för incheckning. Vid incheckningen meddelade hotellet att vårt rum, inte överraskande, inte var redo ännu, men de hade ett annan tillfälligt rum på 10: e våningen i Lotus Wing till oss under tiden – det är en mycket trevlig service och en bra start på vår vistelse. Spendera några timmars sömn när vi kom var fantastiskt. När vårt rum var klart i 17-tiden på eftermiddagen som det visade sig att det inte var lång väg att gå, i själva verket bara 20 meter.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Sviten var välkomnande, där stilen var fint balanserad mellan västerländska krav och en mer lokal smak. Det fanns en separat sovrum och vardagsrum, där särskilt sovrummet var förvånansvärt stort. Ett relativt stort badrum och en extra toalett, ett litet kök och en totalt 84 kvadrat stor veranda, kändes sviten mycket rymlig. Sängarna var stora och mycket bekväma. De hade en stor mängd kuddar i olika storlekar, så det var inget att säga om komforten där. Rummet hade också 230V uttag som passar europeiska kontakter, som var extra praktiskt.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Det finns 5 restauranger, ett café och rumsservice och alla höll en genomgående bra klass. Servicen var utan anmärkning, särskilt för oss som reste med en liten pojke. Personalen (detta gäller överallt , inte bara i restauranger) var mycket uppmärksam på honom och bortskämde honom verkligen, mestadels under varje måltid – det gör vistelsen för oss föräldrar mycket mer avkopplande och trevlig. Prisnivån på hotell restauranger är inte förvånande betydligt högre än på restauranger längs Karon Beach, men för enkelhetens skull, valde vi mestadels att äta på hotellet. Det ger åtminstone extra HHonors poäng.

Lotus Wing Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Lotus Wing
                                    Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

Det finns också 5 pooler, och flera av dessa är barnpooler med ett djup på 65 centimeter. När vi var där, var också en hög andel gäster konferensgäster. Eftersom det fanns så många pooler kändes det som att ha en egen privat pool. Alla typer av restauranger har tillgång rumsservice där du kan serveras vid solstolen om så önskas. Hotellet är också tvärs över gatan från Karon Beach som är också värt ett besök om du vill ha en lugn strand med fin och mjuk sand.

Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø
Foto: Rolf A. H. Gjerdsjø

I det stora hela är det svårt att hitta några negativa aspekter av Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa, bortsett från en lite hög prisnivå. Personalen är mycket serviceinriktad och gav personlig service. Som en kuriositet kan nämnas att hon var ansvarig för rengöring vårt rum använde sin lediga tid för att göra en liten nallebjörn till JR!

Ursprungligt skrivet av: ROLF A. H. GJERDSJØ

Overview

Pros

+ Serviceinställningen
+ Bra restauranger
+ Trevlig och lugn plats för familjer
+ Mycket familjevänligt
+ Bekväm svit
+ Tillfällig rum när vårt var inte redo när vi kom tidigt

Cons

- Något hög prisnivå

Hotelrummet

Faciliteter

Service

Valuta för pengarna

Totalt betyg

Overall Rating

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *