2,4 is the magic number

Kan man verkligen säga nej till en biljett tur och retur till Berlin för 410 kronor!? Knappast då det är så fruktansvärt billigt. Från biljetten kan man utläsa att skatter och avgifter utgör 407 kronor. Det lämnar hela tre kronor till annat. Ja, i det ögonblick boardingkortet är utskrivet på automaten har man nästan använt upp tre kronor i ström. Ändå flyger besättningarna, piloter och kabinen oss till målet utan att få något som helst utav mina pengar.

Brandenburger Tor i Berlin

Så även om det är stora flygplan till flera miljarder kronor som flyger miljontals passagerare tusentals kilometer så är det inte alltid en god business att driva flygbolag. 2,4%. Det är den genomsnittliga förtjänsten per resenär. Vilken annan branch skulle nöja sig med det? I kronor och ören är det 29,65.

Man kan inte låta bli att tänka på Richard Bransons uttalande att “If you want to be a Millionaire, start with a billion dollars and launch a new airline.” När man läser detta och man förundras över att så många bolag faktiskt överlever.

Siffrorna kommer från Branschorganisationen IATA och framgår av denna artikel från CNN.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *