Airbus A350 i formationsflygning

Airbus A350XWB i formationsflygning är en nyhet vi välkomnar med glädje då detta betyder att modellen snart är klar för leverans till de första kunderna. Det är Qatar Airways som är första kund med första leverans unde 2015 och SAS har som bekant beställt 8 maskiner av typen.

2015 blir ett spännande år. Det sker mycket i början på året för oss som reser mycket eller har intresse för flygbranschen generellt. Leverns av den helt nya A350XWB till Qatar Airways är en av nyheterna som kommer i början av året.

SAS fortsätter att arbeta med nuvarande Airbusflotta och den första A340-300 kommer ut med ny kabin under januari månad något som frekventa resenärer såväl som crew ser fam emot med stor spänning. Om SAS klarar att upprätthålla god service och mat på dessa linjer kan det återigen föra upp bolaget på toppen långlinjeprodukter som erbjuds till och från Europa. Läs mer om den nya kabinen på SAS hemsida.

Men åter till rubriken, Airbus A350XWB. Här ovanför ser du en bild av hur SASmaskinen ser ut när den leveras om några år (2018). Härunder kan du se en video som nyligen publicerades av Airbus som visar fem olika versioner av den nya A350 i formationsflygning från fabriken i Toulouse. De fem har tillsammans varit igenom mer än 2600 timmar med testflygningar och fick i slutet på september det nödvändiga typgodkännandet från European Aviation Safety Agency (EASA).

[ot-video type=”youtube” url=”http://www.youtube.com/watch?v=jdrZdmRqmyU”]

(Denne artikel publicerades ursprungligen av Henrik Olsen på Bonusfeber.dk)

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *