Nytt flygbolag: Lufthansa Jump

Lufthansa planerar starten av ett nytt flygbolag som skall flyga några av moderbolagets långlinjer från Tyskland. Tills vidare heter bolaget “Jump” och skall flyga parallellt med den nuvarande Lufthansaflottan. 

Planen är att det nya bolaget skall starta med 8 Airbus A340 maskiner som skall omkonfigureras till att ha färre Business Class stolar och fler stolar ekonomi. Man kommer också att erbjuda bolagets nya Premium Economy ombord.

Enligt BusinessTraveller.asia, får flygplaner 18 stolar i Business Class, 19 i Premium Economy och hela 261 Economy Class stolar. Business Class stolarna blir samma som finns på bolagets Boeing 747-8 idag.

“Jump” skall flyga på sträckorna där det inte är lika stor efterfrågan på de dyra First och Businessclassstolar. Skall man tro spekulationerna är det bland annat linjerna til Hyderabad, Ho Chi Minh City och Qingdao, som på senare tid lagts ner som kan vara aktuella för bolaget i tillägg till populära semesterdestinationer såsom Bangkok.

Lufthansa “Jump” blir inte ett dedikerat lågprisbolag men med en något längre kostnadsstruktur än dagens Lufthansa. Bland annat skall nya avtal med personalen komma på plats som säker kostnaderna med ca 25%. Enligt ryktena skall det nya “Jump” likna både kvalitets och servicemässigt vad man hittar hos t.ex. AirBerlin.

Lufthansa’s komminikationschef, Andreas Barrels, säger till Business Traveller Asia, att “Jump” inte är det nya lågprisbolag som bolaget planerar från mitten av 2015. “Jump” får bas i Frankfurt och blir en del av mainline Lufthansa samtidigt som det nya lågprisbolaget blir en del av “Wings” med bas i Köln, Düsseldorf och München. Lågprisbolaget skall uteslutande flyga till typiska semesterdestinationer och ha en kostnadsnivå som är längre än både “Jump” och Lufthansa mainline.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *