AirGotland är redo att lyfta!

Det nystartade gotländska flygbolaget Air Gotland Express AB är nu redo för take-off! En av de sista pusselbitarna – att välja operatör och flygplan – har äntligen fallit på plats. Valet föll på SprintAir som nu alltså kommer stå för flygplan och inledningsvis kabinpersonal.

Michael Juniwik, styrelseordförande i Air Gotland Express säger:

Vi har noggrant skannat av marknaden i Europa efter en operatör som passar oss – flexibel, med hög servicegrad, stor leveranssäkerhet och sund ekonomi.

SprintAir, som med sin långa erfarenhet, rätt flygplanstyp, stort team av kvalificerade tekniker och utfästelsen ”Back-up aircraft always on hand” känns helt rätt för oss.

Inledningsvis hade styrelsen tät dialog om samarbete med de två svenska operatörer som trafikerar sträckan idag, Amapola och Air Leap. Istället blir vi nu kollegor och konkurrenter på linjen Visby-Bromma. Med en lång erfarenhet inom flygbranschen så kunde AirGotland Express utnyttja sitt stora kontaktnät i Europa, vilket möjliggjorde dialog om samarbete med fler än sju olika operatörer innan de hittade precis rätt.

Avtalet är ett så kallat Wet Lease, där vi hyr flygplan med besättning. Flygplanstypen som vi startar med är Saab 340 A, med 33 säten. Ett av marknadens absolut bästa plan i sin klass. Vi kommer dock från start ha egen servicepersonal ombord.

Tiina Mykkänen, VD AirGotland Express säger:

Det är av yttersta vikt för oss att våra kunder får ett lokalt bemötande.

Jens Harrysson, en av grundarna till AirGotland Express avslutar:

Jag har flugit och sett många SAAB340 genom åren och jag måste tillstå att den här är den finaste jag sett. Flygplanet har helt ny interiör vilket bl.a. innebär helt nya moderna stolar och stolsbrickor och flygplanet är nymålat både in och utvändigt under 2019. Jag är övertygad om att våra gäster verkligen kommer att gilla det dom ser.

I dagarna presenteras turlistan och datum för start av biljettbokningen.

AirGotland i dagligt tal, är det lokala flygalternativet, anpassat till den gotländska marknadens behov. Vårt löfte till marknaden är vi ska vara rappa och kreativa. Vi ska pressa priserna på kort och lång sikt, från start flyga med 7-dagars trafik till Bromma och sikta på en tät turlista så fort resandet tar fart igen

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *