Bangkok By Bike, en upplevelse utöver det vanliga

Att vara turist i Bangkok kan för många vara en omtumlande upplevelse. Bangkok är en stad som är spridd över ett stort område, det myllrar av människor och bilar över allt. Detta i kombination med ett språk som inte många skandinaver behärskar gör det svårt att hitta ställen man känner eller hört talas om och ännu svårare att hitta lokala ställen där du får en smak av livet för lokalbefolkningen. Bangkok är som bekant en miljonstad och vem kan tro att det går att cykla runt på sightseeing mitt i staden, men det är faktiskt möjligt.

Er det virkelig mulig å sykle i dette mylderet?

Om du är en person som önskar en smak av Bangkok utöver det vanliga är en tur med “Bangkok By Bike” absolut att rekommendera. “Bangkok By Bike” drivs av Svenske Arne Wilhelmsson som har bott i Bangkok i över 10 och och har erbjudit cykelturer via sitt företag sedan 2006. Kontoret, utgångspunkten för alla turer ligger  ca 400 meter från kaj nr. 12 Phra Pin Klao i Chao Phraya river, något som också gör det lätt att ta sig dit, även med flodbåt.

Utgangspunkt for turene

Cykelturen tar dig bakom fasaderna i Bangkok och in på små gångvägar och broar längs med de otaliga kanalerna som finns i Bangkok.

Vi sykler på smale gangveier ved kanalene

Här är bor folk i små hus på pålar och gärna med pråmen förtöjd till terrassens som fungerar som brygga. Thailand är känt som leendets land och detta känner du verkligen av när du möts av leenden och vänliga tillrop.

Små hus ved kanalene

Du får se att stora delar av Bangkok faktiskt är byggt i ett sumpområdet. Förr i tiden var det kanalerna som var pulsådern i staden och till och med 2013 körs en del post ut med long-tail båtar i en del områden. Området du cyklar i förändrar sig fort och du får också en smal av tropisk djungel och uppleva tystnad som enbart bryts av kvittrande fåglar.

En smak av tropisk jungel midt i Bangkok

På turerna besöks oftast ett tempel där du får lättare introduktion och förklaring kring templens funktion i den Thailändska tron. Det blir besök på lokala marknader och gärna en liten bod som säljer förfriskningar. På helgturen besöks också en flytande marknad, en äkta, där du inte hittar några andra turister än dig själv. Lunchen äts på lokala restauranger där du får möjligheten att smaka äkta lokal bad. Lägg märke till priset för en måltid 30-35THN, något som motsvarar knappt 10 kronor.

Lunsj på lokal restaurant

Lokala omgivningar under lunchen, det var här vi fick se brevbäraren komma susande förbi med Long-tail-båt, magiskt!

Utsikt fra lokal restaurant

Som avslutning på cykelturen lastas cyklarna ombord på en long-tail-båt och använder denna som transport tillbaka till startplatsen via de charmerande kanalerna. Därmed får du också se Bangkok från kanalerna, något som många turister menar är en obligatorisk aktivitet när man besöker Bangkok.

Long-tail-båt på kanalene benyttes på returen

Nästa gång du är i Bangkok är det kanske du som får upplevas staden bakom fasaderna som den vanlige turisten får uppleva.

Quickfacts:

Pris: 150 – 350 kronor

Utgångspunkt: 91/10 Soi 3, Somdetphrapinklao Rd, Bangkok, Thailand 10700

Hemsida: www.bangkokbybike.com  

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *