Reseappar – CheckMyTrip

Reseappar – CheckMyTrip

Bonusfeber kommer i artikelserien om ”reseappar” testa olika appar (applikationer/program) till smarta telefoner och surfplattor som är inriktade på resande och semestrar. I den här artikeln testar vi appen: CheckMyTrip!

Quickfacts
Navn: CheckMyTrip
Versjon: 3.2.3
Pris: Gratis
Fungerer offline: Ja
Tilgjengelig til: iOS, Android, Windows Phone
Testet på modell/OS: iPhone 5 / iOS7 (7.0.3)

CheckMyTrip är en app/hemsida som drivs av företaget Amadeus. För de som inte känner till Amadeus kan vi snabbt förklara att många aktörer inom resebranschen använder sig av deras ”Amadeus Distribution System” för biljett reservationer och resebokningar. Appens funktioner är att man med hjälp av bokningsnumret (PNR) och efternamn kan hämta all väsentlig information om din resa, inklusive information om flygbiljetter, hotell och så vidare. (förutsatt att det är bokat via Amadeus). Mycket enkelt och mycket bekvämt!

Bokningsnumret eller PNR (Passenger Name Record) är en bokningsreferens bestående av sex tecken (siffror och bokstäver) och den finner du på din reservation hos de allra flesta flygbolag. Vi kan nämna att reservationer hos både SAS och Norwegian stöds av denna app likt de flesta flygbolag i världen.

cmt1

För att få ut det mesta av appen är det viktigt att man gör en personlig profil. När det är gjort kan du lägga in resor och lagra dessa på din profil så att de förblir tillgängliga i appen. Resor görs då tillgängliga offline och all information om flygtider, passagerare, flightnummer och mycket mer tillgängligt i din telefon när som helst. Du kan dessutom se registrerade bonusprogram på passagerarna, telefonnummer, vädret på destinationen och annat som t.ex. platsval. Appen visar också dig information om adresser till hotell, priser och annat som ligger i bokningen samt övriga kommentarer eller tilläggsinformation.

Om en resa är beställd av t.ex. din arbetsgivare och ändringar er gjorda kan du enkelt synkronisera på nytt vid tillgång till internet och på så sätt få upp eventuella ändringar. Detta gör du manuellt genom att trycka på synkroniseringssymbolen och du slipper därför drabbas av roaming kostnader i utlandet utan att du är medveten om det. Om du vill dela en resa kan du enkelt göra det genom appen via e-post, Facebook osv.

cmt2

Även om många flygbolag och andra reseaktörer har egna appar kommer CheckMyTrip vara praktiskt att använda. Detta gäller speciellt om man ofta får biljetter från flera/olika aktörer, offline tillgänglighet och det faktum att kvalitén på enskilda företags appar varierar väldigt. CheckMyTrip är ändå ett mycket bra komplement och en ”backup” av den information du behöver. Däremot kommer du inte kunna ändra upplysningar om resan via CheckMyTrip men det länkar ofta till respektive hemsida för incheck osv.

 

Slutsats – CheckMyTrip har fungerat mycket bra för mig de månader jag har använt tjänsten. Speciellt om dina resor beställs av resebyråer/arbetsgivare kommer appen vara ett användbart verktyg på resan. Du får samlat all information på ett enkelt sätt och kan enkelt uppdatera informationen för att se ändringar. Allt är tillgängligt för dig också offline. Rekommenderas starkt!

 

 

(Vi vill  göra er uppmärksam på att Bonusfeber.se på inget sätt är kopplade till utgivarna av de program som vi skriver om. Recensioner och tester är endast baserat på skribentens användarupplevelser).

 

Om Bonusfeber.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *