Bonusfeber besöker Emirates i Dubai

I samband med öppningen av Emirates direktlinje mellan Oslo och Dubai fick Bonusfeber vara med på en unik inblick bakom kulisserna hos ett av världens största flygbolag, Emirates. Hela 60 av Bonusfebers läsare var med på invigningsturen och väl på plats i Dubai besökte vi Emirates Aviation College och Emirates Catering. På Emirates Aviation College fick vi se hur Emirates tränar sina kabinanställda. Bolaget tar årligen emot  runt 120,000 ansökningar från hoppfulla kandidater i alla världens hörn men bara 4,000 kommer igenom nålsögat. 

Vi fick bland annat se hur kabinpersonalen lärs upp i vett och etikett. Detta inkluderar hur uniformen skall bäras och hur kvinnlig kabinpersonal skall sminka sig.

Uniform og sminke må være i henhold

Vi fick också en inblick i hur man tränas i att hjälpa rörelsehindrade passagerare ur sina säten, hur olika nödsituationer skall hanteras och en rad andra praktiska och teoretiska moment från utbildningen . Tyvärr är det inte allt vi fick ta bilder av eller återge i detalj. Hos Emirates Catering var det bland annat inte tillåtet att ta med kamera men det var en imponerande anläggning som producerar omkring 150,000 måltider om dagen. Vi kan däremot dela en unik video från världens mest avancerade nödsimulator längre ner i artikeln.

Emirates A380 mock-up

Emirates A380 mock-up

I nödträningsområdet fick vi en rundvisning i världens mest avancerade simulatorer för ändamålet samtidigt som det ropades kommandon runt omkring oss från kabinpersonal under träning. Här fanns det bland annat två nödsimulatorer, så kallade mock-ups, drivna av hydraulik. Den ena var en Boeing 777 och den andra var en Airbus A330/A340. Vi delades in i två grupper och vi vara med om en simulerad nödsituation.

Emirates Emergency Evacuation Simulator

Inne i simulatorn berättades det att det finns programmeringsmöjligheter för alla tänkbara och otänkbara scenarion. Vi hade ingen aning om vad vi skulle utsättas för så vi spände fast oss och förberedde oss på det värsta. I simulatorn kan man se en simulerad verklighet genom sidofönstren, och rörelserna som mock-upen gör känns minst sagt realistiska. Gruppen som satt i Airbussimulatorn fick uppleva plötsligt tryckfall samt en nödlandning. I den här videon får du en unik inblick i hur det hela föregick.

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=05OEleeoMs8″]

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *