Bonusfeber bidrar till Kiva

Bonusfeber gör en rad insatser för att samla in pengar till olika organisationer och välgörande ändamål. Bland annat är en rad av Bonusfebers läsare med och stödjer Mikrolånsorganisationen Kiva.

I början av 2014 startade vi här på Bonusfeber en grupp på Kiva.org  Målet med gruppen var att ge våra läsare möjligheten att ge mikrolån, normalt runt 25USD. Under året har vi gett över 100 lån på totalt 3.025USD.

Lite statistik om våra lån (från 31/12 2014)

 

kiva

Team Bonusfeber har under året upplevt ett stadigt stigande antal utlåningar. Vi ser det som extremt positivt då det betyder att medlemmarna fortsätter att ge mikrolån.

kiva2

 

Den genomsnittliga återbetalningstiden för ett lån via Kiva är normalt 12-18 månader. Därför har vi ännu inte fått allt för många lån återbetalda till fullo ännu. Man drar på smilbanden varje gång man får ett mail från Kiva om att ett eller flera lån helt eller delvis återbetalats. Antalet lån som återbetalas till fullo är enligt Kiva drygt 98%

kiva3

Exempel på mail från Kiva som visar när man får en återbetalning på ett lån

Den 31/12 hade Team Bonusfeber 14 medlemmar som har lånat ut drygt 3,000 dollar. Detta genom 111 mikrolån eller i snitt nästan 8 lån per medlem. Lånen har gått till 33 olika länder och Kambodja är det land som mottagit flest lån.

 

 

Klicka här för att gå med i Team Bonusfeber via Kiva.org  

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *