Bonusfeber stödjer Kiva

Bonusfeber stödjer Kiva med mikrolån och alla kan vara med att bidra med ett lån på minst 25USD till en person eller organisation som har behov för att samla ett mindre kapital till olika humanitära ändamål.

Kiva är den största organisationen i sitt slag och startade redan 2005 med sitt första lån. De arbetar uteslutande med att säkra mikrolån till olika delar av världen genom att förmedla kontakten mellan mikrolånarna och och de som söker lån genom ett kontrollerat nätverk av “Fields Partners”.

Bonusfeber bidrar till Kiva och genom medlemmarna har vi lånat ut pengar till ca 164 olika personer/organisationer. Sedan maj 2014 har Bonusfebers redaktionsmedlemmar och våra läsare lånat ut nästan 5,000USD.

Hjälp oss att bidra ännu mer och anmäl er genom denna länk, som också betyder att Kiva’s sponsorer matchar beloppet och därmed get Bonusfebergruppen möjlighet att bidra med ännu ett lån till någon som behöver. Glöm inte att koppla lånen du ger till Team Bonusfeber för att vi skall kunna se hur mycket vi tillsammans bidrar med.

Här är ett några av lånen som Bonusfebers medlemmar har bidragit till sedan starten.

Bonusfeber - Låneoversigt over medlemmernes lån.

Såhär fungerar Kiva i praktiken:

BF - Kiva - Hvordan virker det

Man kan fråga sig om det är säkert att låna ut och därmed få tillbaka sina pengar. Bonusfeber har till dags dato fått tillbaka alla sina utlånade pengar (med något undantag för ändringar valutakurser) som antingen kan användas till ett nytt ändamål eller som donation till Kiva. Kiva själva upplyser att de sedan 2005 har haft långt över 1 miljon användare som lånat ut pengar och av dessa har 98,84% fått tillbaka pengarna och det i sig är en otroligt bra siffra. Detta bevisar att Kiva har ett fungerade koncept som fungerar för alla och innebär en minimal att förlora pengar. Lite fakta om Kiva kan ses nedan eller lite mer djupgående på följande länk :

BF - Kiva - Statestik

Varför engagerar Bonusfeber sig i detta?

Bonusfeber vill hjälpa andra som inte har samma möjligheter som vi har och på våra många resor runt om i världen har vi mött en del av den fattigdom som vi via Kiva kan hjälpa till att bekämpa. Därför uppmanar vi alla att hjälpa Bonusfeber att samla lån till Kiva. Registrera er via länken nedan och ge ett ett litet lån på 25USD (motsvarar inte mer än några latte på ett café) och samtidigt matchar Kivas sponsorer beloppet och ger Bonusfeber 25USD att låna ut. På detta sätt blir 25USD 50USD till två lån.

Följ länken här för att börja hjälpa

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *