Världens dyraste hotellstad 2015

Varje år presenterar Bloomberg Reports en rapport över vilka platser i världen där det är dyrast att bo på hotell. 2014 knep Genève förstaplatsen men i år är det USA som visar sig ha världens dyraste hotellstad 2015.

San Francisco, som fortsätter vara ett hett resmål för många skandinaver, korades i år till den dyraste staden i världen att övernatta på hotell i av Bloomberg Reports. Med en snittpris på $397 är San Francisco ohotad i toppen med ett snitt per natt som ligger mer än $100 över förra årets “vinnare”, Genève, som forsätter vara dyrast om man ser till femstjärniga övernattningar.

Inte ens New York, som har ett rykte om sig att vara en dyr stad att övernatta i, kom i närheten med sin 17 plats och ingen stad i Norden finns med på topp 25 listan.

-1x-1

Översikt över världens 24 dyraste hotellstäder

Prisökningen i San Francisco är ett resultat av kraftigt stigande efterfrågan i kombination med att det, på grund av höga kostnader, inte byggs nya övernattningsmöjligheter i området.

Det kan därför vara en bra idé att spara lite innan du börjar planera resan och det går trots allt att hitta billigare hotell än $397, det är trots allt bara ett snittpris men det är ändå värt att hålla i bakhuvudet.

Läs mer hos Bloomberg

 

(Orginalartikeln publicerades av Peter Krogh Frausing på Bonusfeber.dk)

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *