Bytte namn för att slippa betala Ryanair

En del går ett längre än andra i kampen mot flygbolagens avgifter. Den senaste historien är om en student i England som krävdes på £220 av Ryanair för att ändra namnet på biljetten som visade sig vara fel. 

Den smarte studenten, som egentligen heter Adam Armstrong hade fått en biljett beställd i namnet Adam West. Det var hans flickväns styvfar som hade beställt biljetterna till Ibiza och trodde sig ha fått Adams fullständiga namn via hans Facebooksida. Det skulle dock visa sig att han hade ändrat namnet till Adam West som ett skämt, då den riktige Adam West är skådespelaren som spelade Batman på TV. Enligt The Guardian försökte den unge engelsmannen att ändra namnet, något som Ryanair krävde £220 för.

Men Adam var smartare än så och gjorde en namnändring till just Adam West helt gratis och hämtade därefter ut ett nytt pass för  £103, något som innebar en besparing på  £117 eller runt 1500:- med dagens kurs.

Hade du ändrat namnet för att slippa avgiften, tycker du att £220 är en rimlig avgift för att ändra namnet på en biljett? Kommentera gärna.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *