Ridån går upp för nya lyxhotell hos Carlson Rezidor

Carlzon Rezidor lyfter ridån för de första luxuösa medlemmarna i den nya Quorvus Collection. Tre ikoniska lyxhotell från London, Edinburgh och Kuwait utgör de första medlemmarna i exklusiva Quorvus Collection, Calrson Rezidor Hotel Groups nya samling av lyxhotell i internationell toppklass. 

I början av 2013 kunde Carlzon Rezidor Hotel Group, en av världens största hotellverksamheter, presentera planerna om Quorvus Collection – en samling av några av världens mest luxuösa hotell. Nu lyfter hotellkedjan ridån för de första tre medlemmarna i denna exklusiva grupp: The May Fair Hotel i London, the G&V Royal Mile Hotel i Edinburg og the Symphony Style Hotel i Kuwait.

Denna nyhet kunde Wolfgang M. Neumann, administrerande direktör för Carlson Rezidor Hotel Group presentera vid den årliga Arabian Hotel Investment Conference som hölls i Dubai nyligen.

Neumann berättar:

Vi är stolta att kunna välkomna dessa tre ikoniska hotell i vår Quorvus Collection, vår nyaste lyxkedja. Varje hotell har sin helt egen unika stil, personlighet, och historia men hotellen har en viktig gemensam nämnare – upplevelsen av ett femstjärnigt lyxhotell.

 

Namnet, Quorvus Collection, kommer från stjärnbilden Corvus (på Svenska Kråkan), som består av de fem klaraste stjärnorna på det södra halvklotet. Kedjan innehåller en ny generation av utsökta lyxhotell inspirerade av den moderna resenärens livsstil och behov och bland hotellen hittar man både historiska landmärken, moderna konstruktioner, boutique hotell och storstads retreat – alla med olika storlek, arkitektur, atmosfär och design men samtidigt alla dedikerade till den samma exceptionella servicefilosofin. Quorvos Collection är baserad på en filosofi ett erbjuda en luxuös livsstil med utgångspunkt i enastående service; det solistiska servicekonceptet “Q24” är inriktat på både kropp och själv och fokuserar på sex kärnelement: wellness, förnyelse, stil, inspiration, underhållning och kontakt.

 

 

Quorvus Collection - May Fair Hotel London

Quorvus Collection – May Fair Hotel London

May Fair Hotel London, som ägs och drivs av Edwardian Group London, er ett legendariskt hotell som stilfullt kombinerar klassiskt och modern design och integrerar botique-hotellens öga för detaljer med lyxhotellens höga servicestandard. May Fair Hotel är ett legendariskt hotell med en glamorös historia. Det invigdes av Kung George V 1927 och har 404 rymliga rym som inkluderar 12 av Londons mest prestigefyllda och minnesvärda sviter. Atmosfären från Mayfairområdet speglas i t.ex May Fair Bar som har stått värd för några av Londons mest extravaganta fester och som serverar en rad spännande cocktails, inklusive signaturdrinken May Fair Mojito. Satidigt är May Fair Hotel London ett mecka för mode och filmbranschen där May-Fair teatern sätter en luxuös prägel på de 201 privata sittplatserna i filmsalen samtidigt som May Fair Spa erbjuder en diskret och vårdande atmosfär i den pulserande storstaden.

 

Iype Abraham, Commercial Development Director hos Edwardian Group berättar att:

May Fair är ett enastående lyx och livsstilshotell i hjärtat av London, där vi har kombinerat en historisk byggnad med en modern design. Vi är stolta över att bli medlemmar av Quorvus Collection och vi gläder oss att tillsammans stärka gästernas upplevelse ännu mer.

Quorvus Collection - G&V Royal Mile Hotel Edinburgh

Quorvus Collection – G&V Royal Mile Hotel Edinburgh

 

G&V Royal Mile Hotel Edinburg är uppkallad efter både Kung George IV och Drottning Victoria och är därmed en stolt bekräftelse på områdets kungliga arv samtidigt som att hotellet åtnjuter belägenhet på den avundsvärda adressen i Edinburgh på hörnet av George IV Bridge, Victoria Street och The Royal Mile. Hotellets 136 rum och sviter bär tydlig prägel av designern Rosite Missonis estetiska stil och dynamiska bruk av färg och mönster i kombination med modern teknologi och tillgång till internet med hög hastighet. Den prisbelönta restaurangen “Cucina” som serverar italienskinspirerande rätter, är hotellets pulserande hjärta samtidigt som Fashonista Bar G&B är stadens inneställe – hit kommer du för att bli sedd! G&V Royal Mile Hotel har också tre moderna konferenslokaler, en breakout zone till storslagna receptioner, och en fantastisk spa-avdelning.

Quorvus Collection - ymphony Style Hotel Kuwait

Quorvus Collection – ymphony Style Hotel Kuwait

Symphony Style Hotel Kuwait är en del av Symphonykomplexet i Salmiya, Kuwaits centrum för shopping och underhållning. Hotellet har 18 våningar samt 169 rum och sviter med en hänförande utsikt över den Arabiska Gulfen. Det unika och vackra interiörer, designat av Rosita Missoni, matchar öknens och havets färger: guld, sand och turkost. Alla rum är utrustade med teknologi i världsklass.  Symphonyhotellet i Kuwait har tre enastående restauranger: “Cucina” som serverar rätter från det italienska köket, “Luna” som serverar arabisk mat en en Medelhavstwist och “Chocco Café” som bjuder besökaren på äkta kaffekultur. Sex välinredda konferensfaciliteter – från exklusiva mötesrum till eleganta balsalar – en utomhuspool och Six Senses Spa som komplement till hotellets unika service.

Wolfgang M. Neumann, Carlzon Rezidor Hotel Group tillägger:

Dessa tre unika hotell skapar ett starkt fundament för en ytterligare utvidgning av Quorvus Collection. Hotellen i Edinburgh och Kuwait blir en del av Quorvus Collection rean från starten och vi förväntar att The May Fair Hotel kommer med under sommaren 2014. Målet är att skapa en global portfölj på 20 hotell i drift och under utveckling innan utgången på 2020 genom ombyggnad och nybyggnad av storstadshotell och resorter.

 

Quorvus Collection är det senaste varumärket från Carlson Rezidor Hotel Group med fokus på lyxhotellsegmentet. Carlson Rezidor Hotel Group driver kedjorna Radisson Blu (Upper upscale), Radisson (upscale), Radisson Red (lifestyle select), Park Plaza (upscale), Park Inn by Radisson (midscale) och Country Inns & Suites (Midscale) i över 100 länder världen över.

För ytterligare information om Carlson Rezidor Hotel Group besök www.carlsonrezidor.com og www.rezidor.com.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *