Club Floor – Värt pengarna?

Flera hotel har en egen Club Floor med lounge. Är det värt de extra pengarna?

På samma sätt som det tog mig flera år innan jag upptäckte att business class på flyg gjorde resandet till någonting OK, gick det ännu fler år innan jag upptäckte Club Floor. Nu kan de ju inte riktigt jämföras på ett ut, Business Class är ju knappast en money saver. Det kan däremot Club Floor vara, lite beroende på vart så klart.

Eftersom jag reser i arbetet reser jag ofta ensam. De första 250 turerna var det extremt spännande och man gjorde allt mellan himmel och jord. Sedan började man att hata livet på hotellrummet. Stor Cola, tidning och hotellets reklamkanal på i bakgrunden. En annan barriär att ta sig över är ju det med att hela tiden hitta en restaurang. Ensam.

Så en dag. En solig dag i Bangkok tror jag att det var, så stod där en strålande vacker fresterska vid incheckningen. Hon frågade om jag inte ville köpa tillgång till Club Flor. Vacker som hon var så sa jag ”ja”. Något som jag skulle ha gjort i alla situationer med just henne. Så satt jag där, på Club Floor. Men det var bra, riktigt bra.

 

Bilden visar entrén till 21:a våningen på Mandarin Oriental i Jakarta.
Bilden visar entrén till 21:a våningen på Mandarin Oriental i Jakarta.

Priset varierar våldsamt. Vid bokning av rummet är Club Flor oftast onaturligt dyrt. Det kan sluta med 1100-2200 SEK i tillägg. Det är det aldrig värt. Däremot får man ofta erbjudandet vid incheckning. Som prosexempel kan nämnas:

Ritz Carlton New York: USD75
Mandarin Oriental Jakarta: USD55
Four Seasons Bangkok: TBH2000

Alla tre relativt exotiska hotell. Men det kan även finnas tillfällen då det fungerar på enklare ställen, så som Mariott Chicago Midway, där pristillägget var USD20.

Vad du får för pengarna varierar väldigt, men gemensamt är gratis alkoholfri dryck hela dagen. Tänk på vad du sparar i minibaren eller evinnerliga springturer till kiosken… Frukost ingår alltid. En avslappnande atmosfär á la en flygplats-lounge. Kaffe, te, tidningar, internet, snacks…

 

Frukostbuffé på Mandarin Oriental i Jakarta.
Frukostbuffé på Mandarin Oriental i Jakarta.

Vissa hotell, speciellt i Asien, går ännu längre. Four Seasons bjuder på snacks hela dagen. Mandarin och Peninsula serverar Afternoon Tea från kl. 14. De flesta har Coctail Hour från kl. 18-20, vilket har ett ganska självklart innehåll, men inkluderar oftast även en matbuffé.

Det är maten som är hela vitsen. Nämligen att man kan avnjuta dagens samtliga måltider där, om man så vill. Det sparar du faktiskt pengar på, och det kan vara precis lika mysigt som att gå ut på restaurang i en främmande stad efter ett slitsamt sammanträde. Man sitter även i mer sociala omgivningar än med en room service-middag, och på en plats där det faktiskt är socialt accepterat att sitta ensam. Majoriteten är som regel solo.

Kvällssnack på Ritz Carlton New York
Kvällssnack på Ritz Carlton New York

Du kan även ta med dig gäster, och jag har sett många affärsmöten i loungen. Som regel belastas du för det som gästen konsumerar, men inte alltid. Jag har vid flera tillfällen bjudit in till möten just i loungen. Det kan vara till frukost, eller vid andra tidpunkter, och det har fungerat kanonbra.

Bilden är från Shangri-La Kowloon Hong Kong
Bilden är från Shangri-La Kowloon Hong Kong

Det finns ju en del hotell som erbjuder Club Floor som en del av deras loyalty-program. Ett exempel är Hilton, där du får tillgång till Club Floor om du har guldkort eller bättre. Får du det till ett bra pris kan det lätt bli en money saver, samtidigt som det ökar trivseln på hotellvistelsen.

Källa: Bonusfeber.no

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *