Världens kortaste A380 linje

Flygbolaget Emirates verkar vara omättligt när det gäller antal stora superjumbon, Airbus A380, som ingår i bolagets flotta. För en tid sedan fick bolaget en leverans av deras 50 flygplan av typen, som de är den största operatören av i världen. 

Men nu kan flygbolaget också skriva ytterligare ett världsrekord på visitkortet när det gäller denna stora flygplanstyp, nämligen “världens kortaste flyglinje.” Inte att själva linjen är särskilt kort men för en A380 som normalt används på långa sträckor är det rätt så ovanligt med en sträcka som bara tar 1 timme och 45 minuter, den normala flygtiden mellan Dubai och Kuwait.

Denna sträcka har dock hittills också trafikerats av relativt stora flyg. Av fem dagliga avgångar kommer en att flygas med A380 och resterande med Boeings stora 777-300 eller 777-300ER: Hittills har Emirates också använt sig av 777-200ER på sträckan men nu verkar det alltså som denna skall ersättas av superjumbon.

Vilket är nästa rekord Emirates kommer att slå med A380? Vad tror du?

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *