Emirates först med syntolkning av filmer

Emirates är nu det första flygbolaget som introducerar syntolkning (Audio Description) för passagerare med nedsatt syn. Emirates sätter därmed en ny standard i branschen. Tjänsten ingår i underhållningssystemet ombord på bolagets flotta, ice Digital Widescreen. 

Emirates’ ice (information, communication och entertainment) blev nyligen utsedd till “Worlds Best Airline Inflight Entertainment” av SKYTRAX World Airline Awards. En utmärkelse bolager vinner för 10e året i rad. Genom ice kan passagerarna nu få syntolkning av Disney filmer såsom: Frost, Saving Mr. Banks, Cars 2, Monsters University, Toy Story 3 med flera. Audio Description blir allt vanligare för film och TV-program. Tjänsten består av en inspelning som med berättarröst förklarar scenerna när det är paus i dialogen samtidigt som uppspelningen fortsätter på vanligt vis.

2007 var Emirates det första bolaget som i samarbete med Walt Disney Studios erbjöd textning (Closed Caption) för hörselskadade.  I tillägg till textning av skådepelarnas dialog inkluderas referenser till ljudeffekter och i höst erbjuds över 50 filmer med Closed Captions.

– Vi fokuserar inte bara på ett brett urval i underhållningssystemet utan också på relevant innehåll. Att göra underhållningen tillgänglig för alla våra kunder är väldigt viktigt för oss och detta är motiveringen till att introducera filmer för kunder med synproblem. För oss är det viktigt att erbjuda en god kundupplevelse, något som vi menar att vi uppnår med vår innovation. I framtiden önskar vi att kunna erbjuda ett ännu bättre spektrum av filmer med syntolkning till våra passagerare säger Patrick Brannelly, Vice President Corporate Communications Product, Publishing, Digital & Events hos Emirates.

Emirates ice Digital Widescreen erbjuder över 1800 kanaler med underhållning vilket inkluderar över 400 filmer från hela världen, hundratals timmar med TV och tusenvis av musiktimmar. Ombord på Emirates A380 och B777 kan passagerarna nu titta på skärmar med HD upplösning. 27 tum i First Class, 20 tum i Business Class och 12,1 tum i Economy Class.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *