Lufthansa Senator Lounge Frankfurt A

Frankfurt Flygplats (FRA) är en av Lufthansa huvudbaser och härifrån går det ett otal flygningar med det tyska flygbolaget varje dag. Därav är det inte konstigt att behovet för en rad lounger är stort. Vi kikar här närmare på Senator loungen vid Pir A, den mest centralt belägna av loungerna. 

Vill du ha tillgång till Senator loungen krävs att du uppfyller något av följande kriterier

– Resa i första klass (ankommande eller avgående) med Lufthansa eller Swiss samma dag

– Resa i första klass samma dag med en Star Alliance Partner (endast avgående flyg)

– Lufthansa HON/Senatorkort med avresa samma dag på en Lufthansa flight

– Star Alliance guldkort (t.ex. Eurobonus guld) med avresa samma dag

 

Har du väl blivit insläppt baserat på ovanstående kriterier kan du se fram emot en behaglig upplevelse. Något som inte var behagligt var “draken” som stod utanför loungen och kontrollerade om man hade tillgång. Hennes misstänksamhet och attityd hade passat bättre någon helt annanstans. Vid ingången finns en liten filial till Lufthansa World Shop där man kan köpa en del blandade reseffekter om man skulle ha behov för det.   Själva loungen vid A-gaterna är ljus och luftig med gott om sittplatser och inte en enda gång under vistelsen blev det helt fullt trots att två av Lufthansas peak perioder passerade. Fåtöljerna är stora och mjuka i skinn och det var inga problem att tillbringa ett par timmar där. Hade temperaturen i loungen varit högre är det inte alls säkert att det hade varit lika bekvämt men reglering verkar vara någonting man har lärt sig.

 

IMG_3520

 

Loungen vid A gaterna sett från ingången

IMG_3517Sittområden

Även utbudet av mat och dryck är OK med dagens standard och det finns både läsk, öl, vin och sprit att välja på tillsammans med ett par varma och kalla rätter  som byttes ut med jämna mellanrum under dagen. En mycket trevlig och uppskattad detalj är personal som står och skär upp både bröd och smörgåspålägg “live” vilket ökar känslan av fräschhet.

IMG_3519

Både kalla och varma rätter erbjuds och byts ut med jämna mellanrum under hela dagen

IMG_3514

Pålägg och bröd skärs upp “live”


IMG_3511

Delar av dryckesutbudet

Summering 

Allt i allt är Lufthansas Senator lounge en positiv Upplevelse. Det är som sagt ljust och gott om sittplatser under hela dagen vilket man tyvärr inte alltid kan säga om alla lounger. Utbudet av mat och dryck är också fullt adekvat även om man kanske inte tycker att hot dogs är den mest lämpliga maten. Oavsett var på terminal 1 ditt flyg går ifrån ligger den här loungen bra till. Vill man ha ännu närmare finns det andra likvärdiga loungekollegor att välja mellan.

Senare denna månad kommer vi även att besöka Lufthansas First Class Terminal.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *