Dagsspa på Bluewater Sports and Health Club (Stenungsbaden)

Sedan 1870-talet har området kring Stenungsön varit en plats för avkoppling och rekreation. 1963 öppnades Hotell Stenungsbaden som sedan dess har utvecklats med tiden och erbjuder både konferens och andra aktiviteter såsom värdskap för den stora seglingstävlingen America’s Cup. Vi beslutade oss att prova på ett dagspa på hotellets SPA Avdelning – Bluewater Sports and Health Club. 

Bluewater Spa and Health Club erbjuder dagSPA utan övernattning för 495:- per person (595:- fredag-lördag).  I entrépriset erbjuds full tillgång till SPA faciliteter såsom  fyra olika bastun, varma bad, jaczuzzi i tillägg till gym eller gruppass.

Vid ankomst får låna handduk samt ta emot tofflor och badrock som man får behålla. Det känns också tyvärr som det enda engagemang personalen visar under vårt besök. De fåtal gånger vi hade några frågor fick man nästan dra ur personalen frågor och man kände att man störde deras lilla samtalsgrupp. Det var heller ingen information vid ankomst om var lunchen skulle ätas, nej det fick man fråga om själv.

Omklädningsrummet är litet och hade det varit mer folk än vid Bonusfebers besök hade det nog blivit rätt trångt i både omklädningsrum och dusch. Troligen baserar man det på att majoriteten av besökarna bor på hotellet och kanske byter om på rummet.

Själva SPA avdelningen erbjuder besökaren tre varmvattenbassänger, varav en stor, en jacuzzi och fyra olika typer bastu. I tillägg finns det möjlighet att sitta både ute och inne om man vill slappna av mellan besöken i vattnet och bastun. Blue Water Sports and Health Club erbjuder en rad olika behandlingar, dessa måste dock bokas på förhand och lämnar tyvärr inget utrymme för en spontan behandling. Vill man kan man boka till en “sparitual” där man guidas igenom SPA avdelningen där olika steg sägs göra underverk för kroppen men om detta stämmer kan vi dock inte uttala oss om den här gången.

IMG_3885Den stora bassängen och i bakgrunden två
av anläggningens bastun och regndusch

altanen_bwSoldäcket med pool och jacuzzi
(Foto: Stenungsbaden)

En av dagens stora höjdpunkter var utan tvekan lunchen som serveras på anläggningens sommarrestaurang Kookaburra. I många paket på liknande platser har jag upplevt att det som har serverats har varit mediokert både i form av kvalité och service. Men Kookaburra bjuder verkligen på en räkmacka av rang i kombination med trevlig service som erbjuder “det där lilla extra” som jag alltid efterlyser dvs. saker som man inte förväntar sig men lämnar positiva avtryck från besöket. 

IMG_3884When on the west coast…

På det stora hela erbjuder Bluewater Spa and Health Club en avslappnande miljö för en dag med total avkoppling. Man kan dock efterlysa lite mer engagemang från personalen i SPAt t.ex. att man rondar lie bland gästerna då och då samt att erbjuda drop-in tider för olika behandlingar. Två små grepp som gör det till en ännu trevligare dagsutflykt från Göteborg än vad det faktiskt redan är.

 

Vi hoppas att vi får chansen att testa hela Hotell Stenungsbaden vid ett senare tillfälle

Overview

Gemensamma utrymmen

Service

Value for money

Overall Rating

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *