Delta + LinkedIn = Delta Innovation Class

Delta + LinkedIn = Delta Innovation Class

Flygbolaget Delta Air Lines och nätverkssidan LinkedIn har gått samman om konceptet Delta Innovation Class, som skall främja innovation och entreprenörskap. Konceptet påminner om Turkish Airlines sitt initiativ “Invest onboard”, som låter entreprenörer pitcha sina idéer till passagerare i Business Class. Med Delta Innovation Class ges man möjlighet att sitta vid sidan av välkända företagsledare på flygturen för att diskutera affärsidéer eller andra affärsrelaterade ämnen. Tanken bakom detta är att företagsledare sällan har tid att höra på diverse goda idéer och förslag från “medelsvensson”. Många entreprenörer drömmer om ett möte med en betydelsefull investor för att sälja in sina idéer, om det så bara är tal om en minut. Uttrycket “elevator pitch” kommer från ett sådant scenario där man av en slump hamnar i samma hiss som en viktig person och enbart har ett fåtal sekunder på sig att förklara sin idé. Här får alltså tursamma entreprenörer en hel flygtur på sig att “pitcha” sina idéer och få råd och vägledning. Konceptet fördjupas i denna video:

 

Konceptet presenterades på TED2014 och den första flygningen har redan ägt ru,. James Patten som är VD för företaget Patten Studio fick resa tillsammans med Eric Migicovsky som är VD i Pebble Technology. En video från den turen kan du se här:

Konseptet ble presentert på TED2014 i forrige uke, og den første flyvningen har allerede funnet sted. James Patten som er administrerende direktør i selskapet Patten Studio fikk fly sammen med Eric Migicovsky som er administrerende direktør i Pebble Technology. En video fra denne turen kan du se her:

Du kan anmäla dig via denna länk . Här kan du också föreslå betydelsefulla personer som du skulle kunna tänka dig att flyga tillsammans med.

En spännande konsekvens av att flyga Business eller First Class är att man rätt som det är faktiskt hamnar vid sidan av inflytelserika människor. Det är inte allt att dessa personer är pratglada, men man kan ha turen att råka ut för intressanta samtal och kanske ett visitkort i fickan efteråt. Har du någonting haft en sådan upplevelse? Dela gärna med dig i kommentarfältet eller i vårt forum.

Vilken inflytelserik person skulle du gärna rest tillsammans med på Delta Innovation Class?

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *