Få SkyTeam Elite Plus genom China Airlines status match

Få SkyTeam Elite Plus genom China Airlines status match

På siten Statusmatch.com rapporteras det om flera vällyckade försök med status match till Taiwans största flygbolag China Airlines. Status match betyder att bolaget ger dig den medlemsnivå i sitt lojalitetsprogram som motsvarar den du har i ett annat. T.ex om du har guldkort i SAS EuroBonus kan du få Dynasty Flyer Emerald hos China Airlines, som motsvarar SkyTeam Elite Plus i SkyTeam-alliansen. Detta är nyttigt om du har guldkort hos SAS men ibland måste flyga med KLM, Air France, Delta eller något av de andra bolagen i Sky Team.

 

Dynasty Emerald

Hur fungerar det?

Eftersom China Airlines inte har någon officiell policy angående status match verkar det som matching sker på individuell basis. Det är alltså ingen garanti för att en förfrågan godtas men oavsett värt ett försök.

 

Förfrågan skickas till [email protected] tillsammans med följande information:
– Vilket program du önskar att matcha från (t.ex. SAS EuroBonus)
– Ditt medlemsnivå och nummer i det aktuella programmet.
– Ditt telefonnummer

Det kan också vara smart att lägga med en bild/scannad kopia av kortet du önskar matcha, samt en skärmdump av din flygaktivitet (det är inget som efterfrågas men brukar vara vanlig procedur vid statusmatchningar).

 

Selskapene i Skyteam
Selskapene i Skyteam

Vilka fördelar ger kortet?

För en skandinav som ibland flyger med KLM eller Air France är nog de största fördelarna loungetillgång och extra bagage. Här är en översikt över fördelarna i Sky Team.

 

Skyteam benefits

Skall du flyga med China Airlines hittar du fördelarna här.

Det rapporteras om att det kan ta lång tid innan man får svar så tålamod är en dygd. Eftersom detta inte är en automatiserad process är vi nyfikna att höra dina erfarenheter. Skriv en kommentar eller posta i forumet.

 

Lycka till!

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *