Delta Skymiles går fra miles til dollar

Är “milage” runs snart ett minne blott? Det kan nästan verka så om man ser vad som händer hos Delta Air Lines.

Från och med den 1/1 baseras samlandet av poäng på antal dollar man har betalat för biljetten istället för antal flugna miles. Detta är en radikal ändring för Skymiles-programmet eftersom det vänder allting upp och ner. Efter att ändringarna träder i kraft kommer långa flygresor köpta till låga priser nästan inte att ge poäng överhuvudtaget. Å andra sidan ger kortare men dyrare turer mer än tidigare.

 

Upptjänande av Skymiles
Base Members tjänar 5 miles / 1 USD
Silver Members tjänar 7 miles /1 USD (40% bonus över base members)
Gold Members tjänar 8 miles / 1 USD (60% bonus över base members)
Platinum Members tjäner 9 miles / 1 USD (80% bonus)
Diamond Members tjänar 11 miles / 1 USD (120% bonus)

Vidare kommer det att vara bonus för användande av Delta kreditkort. T.ex. 2miles/1USD extra för bruka av Deltas AmEx kreditkort.

[box style=’warning’] Miles per 1 USD baseras enbart på biljettpriset och flygbolagets egna avgifter. En Base member kommer inte längre tjäna 500 miles på en biljett som kostar totalt 100USD. Skatter och myndighetsavgifter såsom flygplatsskatt och security fee kommer inte att ingå i totalsumman som intjäningen räknas utifrån.[/box]

Använda Skymiles

Delta har också annonserat ändringar till hur poäng kan användas.

Man går nu från 3 poängkategorier till 5 någonting som betyder att en del awardresor kommer att öka i pris. Här är dock inte alla detaljer på plats ännu men Bonusfeber lovar att återkomma med en uppdatering i ämnet!

Bolaget introducerar också envängsprissättning av awardresor. Detta är någonting som antagligen är väldigt efterlängtat och priserna kommer naturligt nog att ligga på 50% av en tur och returresa.

En annan nyhet är också möjligheten att delbetala resan med poäng.

Frågan är – när följer andra bolag efter?

 

Om Bonusfeber.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *