SriLankan Airlines blev medlemmar i Oneworld 1/5 2014

SriLankan Airways blev medlemmar i OneWorld den 1/5, vad betyder detta för dig?

Redan 2012 offentliggjorde SriLankan Airlines att bolaget skulle bli medlemmar i OneWorld Alliance. SriLankan hade förhoppningar om att det skulle ske sent 2013 men saker och ting har dragit ut på tiden.

Bilde over: Dominik Bensch/Source: PlanePictures.Net

SriLankan blir därmed det örsta bolaget från den Indiska subkontinenten som blir medlem av en global flygallians. Bolaget har begränsade långdistansoperationer och blir därmed inte en game changer eller något som vi i Europa kommer lägga märke till men regionalt erbjuder SriLankan ett rätt så stort linjenät.
Detta är det senaste tillskottet i raden av flera till OneWorld. Nyligen har Qatar Airways och Malaysian också blivit medlemmar. Detta öppnar upp för resor långt utöver till/fån Sri Lanka då bolaget har linjer från Bangkok till Beijing, Gungzhou, Hong Kong och Shanghai.

För dig som konsument blir de tre senaste tillskotten till OneWorld en välkommen kapacitetsökning också till Maldiverna som är att betrakta som en drömdestination, dit alla tre flyger.

För er som sitter inne med oanvända Dividend Miles hos US Airways som också är ett bolag på väg in i OneWorld kommer SriLankans intåg att bjuda på många möjligheter att bränna poäng till exotiska destinationer i framtiden.

Fantastiske strender på Sri Lanka
Fantastiske strender på Sri Lanka

 

SriLankans regionala linjenätverk blir speciellt användbart på resor i Asien. OneWorld har redan en stark longhaulnärvaro med Cathay Paficic och Japan Airlines men short haul har varit något begränsat. Detta löses nu av SriLankans intåg som ger nya värdefulla tillskott i regionen.

Bolaget har en till synes bra produkt i Business class och även detta är ett välkommet tillskott. Vem vet, kanske vi får se Colombo-Stockholm återvända i framtiden…

Sri Lankan Business Class
Sri Lankan Business Class

 

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *