MyDriver: Alternativ till taxi i Tyskland

MyDriver: Alternativ till taxi i Tyskland

Alternativ till traditionell taxi blir allt populärare och det har dykt upp en rad olika aktörer och den mest kända är kanske Uber. Vi testar här ett intressant alternativ i Tyskland, MyDriver. 

MyDriver har vissa likheter med Uber, men det finns också markanta skillnader. Hos MyDriver kan du beställa bil antingen från deras hemsida eller genom deras mobilapp. Bilen bör beställas minst två timmar i förväg för att garantera ledig bil (Hos Uber kan man inte förhandsboka). MyDriver är också partner med Lufthansa Miles & More, vilket betyder att du får bonuspoäng för att använda tjänsten. Skicka ett mail till [email protected] med ditt Miles & More-nummer, så får du 500 miles. Bonusfeber.no har testat MyDriver genom deras app. Vägledning om installationen finns på Mydriver.com. Efter att man har registrerat sig och lagt in ett kreditkortsnummer, är man redo att beställa en bil. Man får då upp följande bild på skärmen var man kan zooma in där man vill hämtas.

MyDriver screenshot

Du kan också skriva in adressen eller namnet på hotellet var du vill hämtas plus information om flightnummer och annan viktig information samt om vart du vill åka. När det är beställt får du en bekräftelse per e-post. Denna innehåller en sammanfattning av beställningen, samt chaufförens namn och telefonnummer. Bonusfeber.no testade MyDriver på sträckan Frankfurt Centrum till Frankfurts flygplats. Alternativen vi kunde välja mellan var följande:

Mydriver price

BMW 5-serien tillsynes var det alternativet som gav ”mest för pengarna” föll valet på denna. En sökning av taxipriser på nätet visade att samma tur med en vanlig taxi skulle landa på omkring 28 €. Detta stämde ganska bra överens med MyDrivers egna påstående i denna tabell:

Mydriver comparison

15 minuter före avtalad till pingade det till ett meddelande i MyDriver-appen som informerade om att chauffören hade ankommit. Detta är en nyttig funktion, men det kräver också att telefonen är uppkopplad mot internet, något man inte alltid är i utlandet. Jag bagav mig ner till hotellreceptionen och fann där chauffören ståendes med en iPad där mitt namn stod på skärmen. Han hjälpte mig med bagaget och visade mig ut till bilen som denna gång var en Lancia Thema. Det finns inget genomgående val av biltyp men bilen motsvarade i alla fall den kategori jag bokat i.

Lancia Thema
Lancia Thema

Jag blev inte erbjuden vatten eller något extra men bilen var bekväm och rymlig.

Grei benplass
OK benplats
Fint interiør
Fin interiör

MyDriver ägs av hyrbilsföretaget Sixt och finns för närvarande endast i Tyskland. Tjänsten är dock på väg att expandera till Zürich, Wien, Paris och Amsterdam utan att exakta lanseringsdatum för dessa är satta.

 

Slutsats

MyDriver är definitivt ett bra alternativ till taxi så länge du kan planlägga dina resor i god tid före. Det är praktiskt att kunna betala genom appen och slippa bekymra sig om huruvida taxin du sitter i tar kreditkort eller bara kontanter. Du är också säker att bilen är av god kvalitét och dessutom får du bra översikt över dina resor i profilen.

Har du provat MyDriver? Dela gärna dina erfarenheter nedan.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *