Turkish Airlines Lounge – Istanbul

Turkish Airlines Lounge – Istanbul

Wow är den första tanke som slår mig när jag går in i Turkish Airlines lounge och upptäcker att de är färdiga med uppfräschningen av nedervåningen på deras lounger i Istanbul.

Jag kom in genom ingången som går direkt från incheckningsområdet och kommer därför direkt till trappan som har formen av en stor jordglob i järn med Tukish logo på sig. För bara någon vecka sedan blev denna nya nedervåning öppnad och här har Turkish verkligen gjort ett bra jobb. Rätt och slätt imponerande. Också resten av loungen är snygg designmässigt präglat av stora burar och turkisk stil. Jag lägger till fler bilder till denna artikel än jag vanligtvis gör  så att man själv kan få sig en bild av loungens storhet och utformning.

IMG_1840

Det finns flera ingångar till loungen, en direkt ”Fast track” från incheckningsområdet och en från själva terminalen på insidan av säkerhets- och passkontrollen. Det är lite synd att man som Star Alliance Gold inte kan använda sig av Fast track på flygplatsen då denna endast är för de som reser i Turkish Airlines Business Class eller har status i deras egna bonusprogra, Miles&Smiles.

IMG_1826 IMG_1843

Loungen har länge varit mycket bra och helt i toppen vad gäller lounger som endast är för resande i Business Class och passagerare med Star Alliance Gold. Med öppningen av den nya våningen kommer loungen utöver att få dramatisk ökad kapacitet troligen kunna räkna sig som en av de bästa i denna klass. Det är som jag förstått inte många lounger (med undantag av First Class lounger) som helt kan hålla sig i samma klass med det som man har fått till i Istanbul.

IMG_1830 IMG_1831 IMG_1837

Sitt- och vilplatser

Turkish erbjuder många och trevliga sittområden i loungen. Man har både vilstolar, flera typer av matplatser och avdelningar som är mer tempererade dessutom en biosalong som visar konserter, tv- avdelning med nyhetssändningar osv. Det är därför enklet att först ta sig en matbit för att därefter hitta sig en mer behaglig stol för att inta kaffet och cognacen. Det enda jag kanske saknar är en bra vilstol var man kan inta en någorlunda horisontell ställning för att vila ögonen.

IMG_1850 IMG_1856

Duschrum och sviter

Om man önskar att duscha av sig lite finns det egna duschrum som kan användas. Dessa är av god standard och möjligheten för att använda sig av dessa gäller för alla som besöker loungen. Om man har lång transit (mellan 4 och 7 timmar) kan man i tillägg använda sig av så kallade ”sviter”. Detta är små sovrum med säng som också är utrustad med platt-TV, dockningsstation och ett litet skrivbord. Toppen för dig som har lite väntetid.

Suite
Svit

IMG_1845

Mat och dryck

Möjligheten för att få lite mat och dryck är väldigt bra. Både alkoholhaltiga och icke-alkoholhaltiga drycker finns på flera ställen, så du får sällan gå långt för att hitta dig något att släcka törsten med. Läsk, vatten juice och så vidare står i stora öppna kylskåp medan det finns egna ”stationer” var du kan hämta dig whiskey, cognac och andra typer av brännvin samt vin. Utbudet av alkohol är helt okej, men man finner inte de dyraste varianterna.

IMG_1827 IMG_1828 IMG_1829

För den hungrige finns det flera alternativ. Det finns frukt- och salladsbarer samt flera små ”kök” var kockar kontinuerligt lagar pasta, kött, kyckling och en slags pizzavariant. Man finner utöver detta bröd, soppor och snacks i form av cheeserols etc. För den sockersugna finns ett bra urval på kakborden som det finn ett av på varje våning. Allt i allt bjuder loungen på ett gott och varierat urval av mat.

IMG_1835 IMG_1854 IMG_1858

Underhållning och tidsfördriv

Loungen i Istanbul har också tidigare haft bra möjligheter för att ”slå ihjäl” väntetiden på. Det finns egna arbetsplatser med datorer från Apple och generellt gott om plats för att arbeta på om det skulle vara nödvändigt. Internet är gratis och har fungerat ganska bra de gånger jag använt det.

IMG_1832 IMG_1833 IMG_1834

Man hittar många olika avdelningar inne i loungen. Jag har redan nämnt ”nyhetsväggarna” var man kan uppdatera sig på världens nyheter med användning av TV apparater och tillhörande headset. En liten ”biosalong” med sköna vilstolar visar utvalda konserter och biblioteksavdelningen erbjuder tidningar och böcker och dessutom ett biljardbord. Det finns flera flyglar placerat runt om i loungen och dessa spelar rolig ”pianomusik” själv när ingen spelar på tangenterna

IMG_1841 IMG_1836 IMG_1838 IMG_1842

I den nyöppnade nedervåningen kommer både barn, ungdomar och ungdomliga vuxna att hitta en ny favoritplats vad gäller väntan. För här hittar man en golfsimulator, bilbana och flera Playstation 4. Allt inbjuder ju till tävlingar mot de man eventuellt reser tillsammans med. För de med mindre barn så finns det ett eget ganska välutrustat lekrum. Extremt praktiskt för de som vet hur det är att resa med

IMG_1849 IMG_1851

Ved tidligere besøk har jeg, i tillegg til alt som nevnt ovenfor, sett at det har vært personell som har tilbudt lett massasje for skuldre/nakke i loungen. Jeg la ikke merke til dette under mitt siste besøk, men regner med at det fortsatt er noe som tilbys.

Vid tidigare besök har jag utöver allt det jag nämnt innan sett att det har funnits personal som erbjudit lätt massage för skuldror och nacke i loungen. Jag la inte märke till dessa under mitt senaste besök men räknar med att det är något som erbjuds.

 

Slutsats

Det är nog väldigt många lounger jag inte har besökt i mitt liv men jag törs fortsatt påstå att Turkish Airlines lounge i Istanbul är en av de absolut bättre i sin klass. Loungen är stor och det kan vara mycket folk men med den nyöppnade nedervåningen har man drastiskt ökat kapaciteten. Snygg design, goda mat- och dryckesmöjligheter, möjligheter för vila och varierande och roliga möjligheter att fördriva tiden på gjorde att jag längtar efter nästa gång jag måste vänta här. Då ska jag vinna över resesällskapet i FIFA på Playstation också…

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *