Emirates Skywards – GUIDE

Introduktion

Emirates är Mellanösterns största flygbolag och flyger idag till mer än 150 destinationer över hela världen. Det Dubai baserade flygbolaget kan skryta med titeln ”Airline of the Year 2013” och är välkänt för sin storsatsning på superjumbon Airbus A380. En väsentlig skillnad mellan Emirates och andra flygbolag är att de inte ingår i en  allians, något som begränsar bonusprogrammets omfång.

Poäng för användning

 

Emirates bonusprogram heter Skywards och bonuspoängen kallas för Skywards Miles. Detta är poäng som kan användas till att köpa bonusresor, uppgradera bokningar och mer. Mängden Skyward Miles du tjänar på en flight beror på fyra olika parametrar: Längden på den flugna sträckan, biljettyp, bokningsklass och medlemsnivå.

 

Skywards opererar med två olika biljettyper som avgör hur många bonuspoäng du tjänar på distansen som flugits:

 

–       Skyward Saver Fare: Rabatterade biljetter med restriktioner som ger en intjäning på 50 % av distansen som flugits. Minimum är 1000 Skyward Miles för en tur- och returresa.

–       Skywards Flex Fare: Fullpris biljett utan restriktioner som ger en intjäning på 100 % av distansen som flugits. Minimum är 2000 Skyward Miles för en tur- och returresa.

 

Utöver detta tjänar du extra bonuspoäng utifrån vilken klass du reser i:

–       Emirates Economy Class: 0 % extra Skywards Miles

–       Emirates Business Class: 75 % extra Skywards Miles

–       Emirates First Class: 150 % extra Skyward Miles

 

Sista parametern för intjäning är utifrån vilken medlemsnivå du har i Skywards (medlemsnivåerna beskrivs närmare senare i denna guide):

–       Blue: 0 % extra Skyward Miles

–       Silver: 25 % extra Skyward Miles

–       Gold: 50 % extra Skyward Miles

–       Platinum: 75% extra Skyward Miles

 

Med utgångspunkt från det ovannämnda skulle en tur- och returresa från Köpenhamn till Dubai i Economy Class på Skyward Saver Fare ge 3000 intjänade poäng. Men låt oss säga att du reser i business classpå Skyward Flex Fare och har Guldstatus så tjänar du 6000 Skyward miles + 75 % extra poäng för Business class och + 50 % extra poäng för Guldstatus, något som ger totalt 13 500 intjänade bonuspoäng. Skywards har ett väldigt bra verktyg som heter Miles Calculator som visar hur många bonuspoäng du tjänar och behöver på överskådligt vis. Miles Calculator hittar du här här.

skywards
Miles Calculator

Användning av poäng

Skyward Miles kan användas till att boka flygresor, uppgradera bokningar eller som valuta i nätbutiken The Emirates High Street. En fördel med Skywards är att du kan uppgradera från Ekonomy class till Business class eller från Business Class till First Class oavsett biljettyp. Dessutom är uppgradering väldigt överkomligt då det till exempel endast kostar 32 500 Skyward Miles att uppgradera från Economy Saver Fare till Business Class från Köpenhamn till Dubai. Har du Silver, Guld eller Platinum status kan du uppgradera både vid incheckning och ombord. När det gäller köp av resor kostar till exempel en tur- och retur från Köpenhamn till Dubai i Economy Class 45 000 Skyward Miles, något som också ger god valuta vid användning av poängen. Använd Miles Calculator för att se hur många poäng du behöver för att boka eller uppgradera en befintlig bokning.

Utgångstid

Skyward Miles har en giltighetstid på tre år från och med datumet för den senaste transaktionen på kontot, däremot ären liten twist att poängen går ut först i månaden du är född under det året. Så säg att du har haft din sista transaktion den 12 september 2011 men har du födelsedag 9 december, då förfaller poängen på ditt konto den 31 december 2014.

EmiratesA380

Poäng för status

 

Som de flesta bonusprogram har också Skywards intjäning av poäng för att matcha mot medlemsnivå, dessa kallas Tier Miles. I likhet med Skywards Miles tjänar du extra Tier Miles för olika biljettyuper och klasser men inte utifrån medlemsnivå. De olika biljettyperna ger:

–       Skyward Saver Fare: 50 % Tier Miles

–       Skyward Flex Fare: 100 % Tier Miles

 

Utöver detta tjänar du extra TIer Miles utifrån vilken bokningsklass du reser i:

–       Emirates Economy Class: 0 % extra Tier Miles

–       Emirates Business Class: 75 % extra Tier Miles

–       Emirates First Class: 150 % extra Tier Miles

 

Med utgångspunkt från det exemplet som nämndes tidigare i guiden vart du tjänar 13 500 Skyward Miles i Business Class på Flex Fare med Guldstatus, skulle du endast tjäna 10 500 Tier Miles då statusen alltså inte ger extra bonus.

 

När det gäller Tier Miles är det viktigt att poängtera att dessa endast kan tjänas in på flighter som opereras av Emirates eller flighter med partner som har ett Emirates flightnummer. Till exempel en flight från Sydney till Dubai med Qantas och ett flightnummer som börjar med QF ger ingen intjäning av Tier Miles, samma flight bara med ett Emirates flightnummer (EK) ger däremot intjäning av Tier Miles.

 

Nivåer och fördelar

 

Intjänade Tier Miles avgör alltså vilken medlemsnivå du har i Skywartds. Ett högre medlemskap kan också nås efter ett visst antal kvalificerade flighter om inte antalet Tier Miles skulle räck till och vice versa. Det finns fyra olika medlemsnivåer:

–       Blue: 0 Tier Miles

–       Silver: 25 000 Tier Miles eller 25 flighter

–       Gold: 50 000 Tier Miles eller 50 flighterr

–       Platinum: 150 000 Tier miles

 

De fyra medlemsnivåerna innebär olika fördelar som är följande:

 

Blue    Ingångsnivån var du kan börja att tjäna och använda poäng

 

Silver – 25 % extra Skyward Miles

– Prioriterad incheckning

– 12 kg extra bagage

– Tillgång till Emirates Business Class lounger i Dubai

– Prioriterad boarding

– Möjlighet till Instant upgrades mot bonuspoäng efter boarding

 

Gold   Utöver alla fördelar i Silver:

– 50 % extra Skyward Miles

– 16 kg extra bagage

– Garanterad plats i Economy class vid fullt flyg (vid köp av Flex Fare)

– Tillgång till Lounger i hela Emirates nätverk

– Tillgång till Lounge för en gäst

– Prioriterat bagage

– Tillgång till ”Opening Doors” (unika erbjudanden som hotelluppgraderingar, rabatt på restauranger, SPA och mer)

 

Platinum       Utöver alla fördelar som Gold:

– 75 % extra Skyward Miles

– 20 kg extra bagage

– Gold Partner Card för partner, vän eller kollega

– Tillgång till Emirates First Class Lounge inklusive en gäst

– Garanterat plats i Economy Class eller Business Class vid fullt flyt (vid köp av Flex Fare)

– Tillgång till ”Last Seat” Flex rewards

En detaljerad översikt av förmåner och villkor hittar du här.

Giltighet på status

 

Skywards använder sig av något som kallas rolling tier qualification. Det vill säga att så snart du uppnår en status har du 12-13 månader på dig att antingen kvalificera till den nuvarande nivån eller till att nå nästa nivå. När du uppnår ny status har du alltså ett fönster från och med innevarande månad till och med samma månad nästa år. Skulle du inte klara av att samla in tillräckligt med Tier Miles eller kvalificerade flighter kommer du automatiskt att falla tillbaka till föregående nivå, något som kallas för soft landing. En status är giltig till samma månad kommande år, plus två månader till. Till exempel om du uppnår Gold den 20 mars 2014, kommer statusen att vara giltig till och med 31 maj 2015, fönstret för att kvalificera om sig är till och med 31 mars 2015. Om du inte kvalificerar om dig kommer du automatiskt falla tillbaka på Silver.

 

Partners

 

Skywards Miles kan både tjänas och användas hos flera partners som hotell, biluthyrningar, flygbolag m.m. Inte alla partners är kanske lika relevanta för oss nordbor men de mest aktuella för oss är:

Flygbolag:

–       Alaska Airlines

–       easyJet

–       Japan Airlines

–       Jet Airways

–       JetBlue

–       Korean Air

–       Qantas

–       South African Airways

–       TAP Portugal

–       Virgin America

 

Hotell:

–       Hilton Worldwide

–       Hyatt Hotels & Resorts

–       InterContinental Hotels Group

–       Jumeriah Hotels & Resorts

–       Marriott International

–       Radisson Blu & Park Inn by Radisson

–       Shangri-La Hotels and Resorts

–       Starwood Hotels & Resorts

 

Biluthyrningar:

–       Avis

–       Budget

–       Hertz

–       Sixt

 

Komplett översikt över samtliga partners hittar du här.

Miles Accelerator
Använder du Miles Accelerator kan du tjäna extra bonuspoäng på utvalda destinationer och datum. Ett stalltips är om du är flexibel på ut- och hemresa.

Slutsats 

En fördel med Emirates Skywardsär att alla biljettyperna ger antingen 50 % eller 100 %s intjäning, något som gör nivåerna för status mer möjliga att nå. Utöver detta kan samtliga biljettyper uppgraderas och det används inte några blackout dates vid beställning av bonusresor. Den största nackdelen med Skywards är först och främst att Emirates inte är medlem i någon av de större allianserna och få av de ovannämnda partners är speciellt fördelaktiga för oss nordbor, speciellt med tanke på att partner flighter måste ha ett EK flightnummer för att ge intjäning av Tier Miles. Detta gör andra bonusprogram mer fördelaktiga för andra än flitiga resenärer hos endas Emirates. I skrivande stund (uppmärksamma noga) flyger Emirates inte heller i Norge, något som kan göra Skywards mindre attraktivt för flera.

Frågor eller inspel? Kommentera gärna!

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

 1. Margaretha Holmqvist says

  Hur vet jag hur många poäng jag har och hur kan jag se dom-kan dom registreras i efterhand? Tacksam för svar

  • Henrik Olsen says

   Hej,
   Du skal logge på din konto på emirates.com – der kan du følgende med i den. Du kan også finde samme information på deres Emirates App til både Android og iOS.
   Hilsen
   Henrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *