Sheraton Brussels Airport Hotel

De flesta flygplatser har ett hotell som har absolut bäst placering och ligger i anslutning till terminalen. I Bryssel är det Sheraton som har äran att ligga mitt i smeten. Terminalen ligger tvärs över gatan och du slugger gå ut i väder och vind för att komma till och från terminalen. Hotellet marknadsför sig med att de endast ligger 39 steg från terminaldörren.

Efter en lång tur över Atlanten var det härligt att bara kliva av planet, gå rätt över vägen och bli mött av en trevlig dam som kunde säga att de hade en svit klar till mig på Club Level även om klockan bara var 11 på morgonen. Jag har bott på detta hotell många gånger, men har aldrig blivit uppgraderad till en svit. Jag hade en del bekräftade svituppgraderingar som snart gick ut, så jag bestämde mig för att använda en av dessa. Det verkade nästan om att receptionisten funderade på varför jag hade bokat en svit.

Hotellet är nyrenoverat och är ett populärt val, men med bara 294 rum jämfört med till exempel Sheraton Frankfurt Airport som har över 1000 rum, får man en lite mer mysig känsla i Bryssel.
Sviten låg högst upp i byggnaden och var en studio svit, eller juniorsvit om man nu vill kalla det de. Sviten var nyrenoverad och modern, men saknade en riktig kaffemaskin.

photo 4-1

photo 1-1

photo 2-1

Toaletten var definitivt i minsta laget för att tillhöra en svit. Standard amenities på Sheraton.

photo 1-2

photo 2-2

Normalt har Sheraton en välkomstgåva till sina bästa kunder, men detta gör de inte på Sheraton Brussels Airport. Rummet var utrustat med två småflaskor Evian som var gratis. Lyckligtvis var Club Loungen rätt nära gången där det fanns gratis vatten och annan dryck. Något som du i en svit, ett Clubrum eller är SPG Platinum har tillgång till. De serverar en enkel frukost, en del smårätter på kvällen och har gratis dryck. Det skall säga att det som erbjuds är mindre än andra Sheraton i Europa gör.

 

Rummet hade en välutrustad minibar, men priserna ligger över genomsnittet. Room-service finns 24 timmar om dygnet, men även har är priserna lite hårresande. En hamburgare kostar 24-34 € plus roomserviceavgift, något som är lite i överkant. Skulle du bli hungrig, ligger det ett par bra restauranger och en bra burgarhak i terminalens ankomsthall som kan användas istället. Det finns också en stor Starbucks precis i incheckningsområdet.

 

Wifi är gratis för SPG elite och kostar 10 € per natt för andra, men det var väldigt segt.

 

Alla rum är också utrustade med Sheraton Heavenly Bed, något som är otroligt viktigt. Jag sov som en stock och var redo för en vecka med full fart.

 

Slutsats

 

Sheraton Brussels Airport Hotel er ett modernt och bra flygplatshotell. Sviterna är lite mindre än vanligt, men de vanliga rummen har normal storlek. Hotellet är mer än bra sedan det är nyrenoverat men det är sikkelig gnien på oppgraderinger och kan bli mycket bättre med att erbjuda sina bästa kunder lite bättre service. Sheraton Brussels Airport Hotel har mycket att läsa av sina systerhotell i t.ex. Amsterdam och Frankfurt.

 

Betyg 7 av 10

 

Ett litet tillägg: Jag fick en till natt på detta hotell samma vecka efter lite ändringar i min kalender. Sedan hotellet var väldigt fullbokat, fanns det bara Clubrum tillgängliga. Receptionisten som checkade in mig sa att ”vi har uppgraderat dig till ett Clubrum”. Jag svarade att jag faktiskt hade bokat ett Clubrum och att jag gärna tog en uppgradering till nästa kategori som är en svit, något som svarade på med att hon inte hade rätten att göra på grund av någon policy. Jo jag tackar.

 

Quickfacts:

 

Plats                I anslutning till terminalen, Bryssels flygplats

Rumspris                    Från 119 €/natt

Intjänade bonuspoäng         1216 SPG poäng

Programstatus           Platinum

Hemsida:                    Sheraton Brussels Airport Hotel

Fördelar                     Nyrenoverat, mycket bra läge

Nackdelar                               Uselt med uppgraderingar, dyr restaurang, roomservice och minibar samt dåligt internet

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *