Guide till Parkering på Kastrup

Kort1-800x500_cVi har tittat närmare på möjligheterna att parkera i eller nära Köpenhamns flygplats. Vi är säkert inte ensamma om att tycka att priserna för parkering på Köpenhamns flygplats är skyhög är en – inte obetydlig kostnad, som de flesta gärna vill minimera eller undvika. I denna guide har vi tittat närmare på möjligheterna att parkera och hittat möjligheter som kan spara dig många pengar – utan speciellt mycket extra besvär.

Extremt dyr parkering nära terminalerna

Som utgångspunkt ska du hålla dig långt från att parkera nära terminalerna på Köpenhamns flygplats – om du absolut inte har ett stort behov och inte bryr dig om priset. Och ska du parkera mer än ett par dagar, så är det enligt vår mening en ”no-go”, då priserna här lätt kan bli dyrare än själva resan. Till exempel kostar 2 veckors parkering 3 375 DKK om du parkerar nära terminal 2 eller 3.

Billigaste lösningen hos Köpenhamns flygplats

Billigaste lösningen för att parkera längre tider på Köpenhamns flygplats (i flygplatsens egna parkeringsanläggning) är att parkera på P15 eller P17, som ligger på Kystvejen – en bra bit från terminalerna och var du ska ta buss för att komma tillbaka till flygplatsen. Priserna är mer rimliga är nära flygplatsen, men ändå ganska dyrt. Här kostar 2 veckors parkering 775 DKK och bussen till/från flygplatsen är gratis och kör dygnet runt. Dock ska du räkna med lite väntetid – speciellt om du reser tidigt eller sent. Vi har testat denna parkering flera gånger – och egentligen fungerar det utmärkt, men du ska räkna med att vara på flygplatsen i god tid på grund av den extra tid som det tar att komma till/från Kystvejen. Dock har vi varje gång upplevt problem med att komma in och ut från parkeringsområdet. Meningen är att automaten ska känna igen det kreditkort vi har betalt med, men det har i alla de tre tillfällen vi testat inte fungerat – och vi har behövt använda extra tid på att ringa upp till kundservice och vänta på att de släpper in oss och sedan ut igen. Inte något större problem, men likväl lite irriterande. Du ska också komma ihåg att förboka parkering på P15 och P17 i god tid, då det ofta är utsålt och för att få den för lågt pris. Området är kameraövervakat, men inte låst.

Kort over de parkeringspladser Københavns Lufthavn tilbyder. Parkerer du tæt på terminalen er det ekstremt dyrt. Der kører bus fra P15 og P17, som er de billigste pladser, men husk at forhåndsbestille.

Ännu billigare utanför flygplatsen

Om du vill ha den absolut billigaste parkeringen nära flygplatsen, så är ParkZone’s ”Park & Drive” en riktig bra lösning. Denna parkering är placerad på flera ställen längsmed metron och endast 1-2 stopp från flygplatsen. Beställer du i god tid kan du få plats vid ”Kastrup”-metrostationen, där parkeringsplatsen är placerad endast 50 meter från metron och härifrån tar det endast 2 minuter att komma till flygplatsen. Parkeringspriset inkluderar en biljett till metron, som du automatiskt mottar som sms på din mobiltelefon. Priset här är den absolut billigaste du kan hitta. Vi betalade 440 DKK för 15 dagar – inklusive metrobiljett vid både ut- och hemresa. Alltså en besparing på 335 DKK i jämförelse med Köpenhamns flygplats billigaste parkering. Tidsmässigt är det minst lika så snabbt och effektivt som att parkera på Kystvejen, då Metron kör oftare än bussen från Kystvejen och körtiden är kortare. Nackdelen här är dock att tunnelbanestationen på Köpenhamns flygplats ligger långt från Terminal 1 (inrikes), så om du ska vidare med inrikesflyg ska du antingen gå långt eller ta flygplatsbussen från Terminal 3 ändå.

Parkzones hemsida drar också ner. Själva beställningen är enkelt gjort, men när vi skulle betala så fungerade inte betalning med Diners Club och Mastercard (vi vill ju gärna ha våra bonuspoäng genom att använda rätt kort). Och när betalningen inte gick igenom, så fick man inte möjlighet att välja en annan korttyp utan istället skulle man starta om helt från början med att mata in sin beställning. Oerhört irriterande och en punkt som ParkZone borde få ordning på. Dessutom borde de också godta de betalkort de säger att de ska acceptera. Men för det pris så var det ett mindre gupp på vägen.

Placeringen af ParkZone's "Park & Drive" pladser er alle tæt på Metroen, som giver let adgang til lufthavnen. Bestil i god tid for at sikre dig plads tæt på lufthavnen. Dette er den absolut billigste mulighed for parkering ved Københavns Lufthavn og prisen inkluderer en billet til Metroen.

Annan billig parkering utanför flygplatsen

En tredje möjlighet för parkering är att använda EuroPark, som har en placering på Amager Strandvej bredvid ”Den Blå Planet” nära flygplatsen. Här är priset lite dyrare än ParkZone’s ”Park & Drive”, men ändå billigare än flygplatsens egen parkering. 15 dagar kostar här 634 DKK. Nackdelen här är att komma till/från flygplatsen. Parkeringsplatsen ligger en bra bits väg från Matron, men det är dock möjligt att ta en buss (som du ska betala extra för). Denna buss kör inte så ofta och därför ska du beräkna lite extra tid till att komma till flygplatsen. Vill du gå från denna parkeringsplats till flygplatsen tar det cirka 15 minuter.

Placeringen af EuroPark's parkeringsplads tæt på Københavns Lufthavn. Du skal tage bussen herfra eller gå i ca. 15 min. for at komme til lufthavnen.

Parkeringsservice

En annan möjlighet för att parkera i Köpenhamns flygplats är att använda sig av det externa företag ParkX, som har så kallad ”parkeringsservice”. De möter dig vid den terminal du ska flyga från och kör din bil till en extern parkeringsplats, var den står parkerad tills du kommer hem från resan. Här möter de dig igen vid terminalen, där du får utlevererat din bil. Ganska praktiskt att kunna köra bilen ändra fram till terminalen och samtidigt spara den extremt dyra parkeringsavgift som Köpenhamns flygplats kräver på denna placering. Priserna är som nämnt billigare än flygplatsens dyraste platser, men kan inte konkurrera med ParkZone eller Kystvejen. En vecka kostar 695 DKK, medan två veckor kostar 1 095 DKK. Detta pris inkluderar avhämtning och leverans av bilen på flygplatsen. Nackdelen med denna modell är att du själv ska ha kontakt med parkeringsbolaget och lägga tid på det, om dina resplaner ändrar sig eller ditt flyg är försenat.

En av fördelarna, som ParkX erbjuder är att du kan beställa tvättning eller rengöring av din bil medan du är borta, så den står helt rengjord och klar när du kommer tillbaka igen. Priserna för detta är ganska rimliga, till exempel kostar en tvättning 180 DKK och en dammsugning 195 DKK.

 

Länkar till beställning av parkering:

 

Københavns Lufthavnsparkering: http://www.cph.dk/parkering–transport/parkering/


EuroPark: http://europark.dk/selvbetjening/lufthavnsparkering-kastrup/?step=1

ParkZone “Park & Drive”: http://www.parkzone.dk/#/bilist/bestil-parkering/

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Leif Samuelsson says

    Hej! Jag bokade och betalade 1690dk.kronor till Park X på Kastrup och fick till svar att företaget ska avvecklas så dom tyckte att jag skulle söka parkering på någon annan plats utan att mina pengar återbetalades. Så ta bort Park X från er hemsida så fort som möjligt.

  2. Lars Nilsson says

    Jag tro det är datorns brandvägg som spelar ett spratt med MasterCard. Efter flera försök bytte jag dator och då tog den beställningen på en gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *