EuroBonus konton hackade

Den senaste tiden har medier skrivit om att SAS system som håller ordning på EuroBonus konton har blivit hackade och poäng stulna från en rad konton och poäng bland annat använts till produkter som sålts vidare på e-bay.

Till dags dato har man identifierat 24 medlemmar som har fått poäng stulna. En medlem i Danmak skriver på FlyerTalk hur han har blivit av med 16580 poäng tre gånger, alla för presentkort hos Amazon. Andra medier skriver att presentkorten låg ute till försäljning på E-bay. SAS hänvisade skribenten till Polisen för anmälan men vederbörande hade inte stora förhoppningar på att Polisen skulle ordna återföring av poängen. Han bestämde sig för att ta saken med SAS istället som är ansvariga för att säkra poängen på kontot. Hackarna hade även ändrat hans adress till Borås och ett svenskt telefonnummer.

I Norge skriver Dagens Nærlingsliv om en annan EuroBonusmedlem som har upplevt detsamma och inte är imponerad över SAS hantering av saken. Bolaget upplyser att tillvägagångssättet är det samma i alla fall som har upptäckts. Man arbetar med systemleverantören för att undgå problemet i framtiden genom att helkryptera sidorna vilket inte är fallet idag.

Som vi ser det är inte problemet att poäng bliver stulna men att det öppnar upp möjligheten för hackare att ändra på flygbiljetter som folk har beställt och betalat och med detta återbetalning eller namnändringar. Nu är detta relativt lätt att spåra precis som var presentkorten på Amazon kommer ifrån eftersom någon får sina pengar från e-bay. Det måste dock vara en stor repa i lacken för SAS att EuroBonus systemet är hackat och att kunder har blivit bestulna på poäng.

SAS har lovat att folk som har blivit av med sina poäng skall kompenseras, vilket inte är mer än rätt då de berörda inte kan lastas för situationen. Även om man har identifierat alla som har blivit av med poäng kan det vara en god idé att kika på EuroBonuskontot för att vara på den säkra sidan.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *