Thai Airways får sin första Dreamliner

I dagarna mottog Thai Airways sin första Boeing 787-8 Deamliner. Fram till juni 2015 skall Thai Airways motta totalt 6 maskiner av typen. Första maskinen är döpt till Ongkharak och registreras HS-TQA. Thais Dreamliner får nästa generation motorer av typen Rolls-Royce Trent 1000-A. Som bekant ger typen en bränslebesparing på upp emot 20% samtidigt som mängden koldioxid minskas markant.

Det blir en tvåklass kabin med 24 stolar i Royal Silk Class och 240 stolar i Economy. I Royal Silk Class blir det 60” mellan stolarna, 21” i bredd och kan läggas ner i 180 grader (lie-flat). Konfigurationen blir 2-2-2. Underhållningssystemet får skärmar med 16” skärmar och den senaste tekniken.

Thai Airways Businessclass kabin i Boeing 787-8. Foto: Australian Businesstraveller

Thai Airways Business Class-kabin i Boeing 787-8. Foto: Australian Businesstraveller

I economy blir stolarna lila och konfigurationen blir 3-3-3. 32” mellan raderna är bland det mest generösa på marknaden. TV-skärmarna blir 11” stora och AVOD erbjuds även här.

Economyclass på Thai Airways Boeing 787-8

Economy Class på Thai Airways Boeing 787-8

 

Economy Class på Thai Airways Boeing 787-8

Planen är att starta med maskinen på inrikeslinjer i Thailand. Första flighten är beräknad till 8 juli mellan Bangkok och Chang Mai med tre dagliga rundturer. Detta ger goda möjligheter till att prova maskinen under sommaren både för Thai och för den flygintresserade.

I augusti flyger maskinen mellan Bangkok och Manilla, en linje som används av många skandinaver och från och med september sätts den i trafik på Perth.

Alla linjerna ligger nu bokningsbara. Thai räknar med att ha 4 Dreamliner i trafik under 2014 och de sista kommer under första halvan av nästa år. Thai har ytterligare 2 Dreamliner på order men dessa är av den större B787-9 och kommer först under 2017. Alla maskinerna leasas från ILFC, ett av världens största leasingbolag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *