Thai Airways får sin första Dreamliner

I dagarna mottog Thai Airways sin första Boeing 787-8 Deamliner. Fram till juni 2015 skall Thai Airways motta totalt 6 maskiner av typen. Första maskinen är döpt till Ongkharak och registreras HS-TQA. Thais Dreamliner får nästa generation motorer av typen Rolls-Royce Trent 1000-A. Som bekant ger typen en bränslebesparing på upp emot 20% samtidigt som mängden koldioxid minskas markant.

Det blir en tvåklass kabin med 24 stolar i Royal Silk Class och 240 stolar i Economy. I Royal Silk Class blir det 60” mellan stolarna, 21” i bredd och kan läggas ner i 180 grader (lie-flat). Konfigurationen blir 2-2-2. Underhållningssystemet får skärmar med 16” skärmar och den senaste tekniken.

Thai Airways Businessclass kabin i Boeing 787-8. Foto: Australian Businesstraveller

Thai Airways Business Class-kabin i Boeing 787-8. Foto: Australian Businesstraveller

I economy blir stolarna lila och konfigurationen blir 3-3-3. 32” mellan raderna är bland det mest generösa på marknaden. TV-skärmarna blir 11” stora och AVOD erbjuds även här.

Economyclass på Thai Airways Boeing 787-8

Economy Class på Thai Airways Boeing 787-8

 

Economy Class på Thai Airways Boeing 787-8

Planen är att starta med maskinen på inrikeslinjer i Thailand. Första flighten är beräknad till 8 juli mellan Bangkok och Chang Mai med tre dagliga rundturer. Detta ger goda möjligheter till att prova maskinen under sommaren både för Thai och för den flygintresserade.

I augusti flyger maskinen mellan Bangkok och Manilla, en linje som används av många skandinaver och från och med september sätts den i trafik på Perth.

Alla linjerna ligger nu bokningsbara. Thai räknar med att ha 4 Dreamliner i trafik under 2014 och de sista kommer under första halvan av nästa år. Thai har ytterligare 2 Dreamliner på order men dessa är av den större B787-9 och kommer först under 2017. Alla maskinerna leasas från ILFC, ett av världens största leasingbolag.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *