Bonusfeber testar Clarion Sense Luleå

Petter Stordalen är inte känd som en person som ligger på latsidan och Nordic Choice öppnar hotell på löpnande band. I början av December 2013 öppnade Clarion Sense i Luleå. Vi hade hört mycket gott om hotellet och det överraskar positivt i många avseenden samtidigt som det bjöds på en relativt stor repa i den nya lacken i restaurangen.

Hotellet ligger centralt beläget med entré mot norra hamnen med lätt access från alla håll med både tåg, flyg, buss och bil. Parkeringhus finns i hotellet mot avgift men har begränsat med plats och var fullt vid vårt besök. Dock finns det gott om plats i närliggande parkeringshus och utomhusparkeringar.

IMG_3336

Det första som slår en som gäst är det otroligt varma välkomnandet vi fick, som i det närmaste lyste upp hela receptionen. Testpatrullen ankom vid tre olika tillfällen och fick lika varmt bemötande av olika receptionister. Den vänliga ”yes I can” attityden var genomgående oavsett om man besökte receptionen, baren eller spaavdelningen och vilka behov man hade. Även vår mindre lyckade upplevelse i restaurangen hanterades på ett tillfredsställande sätt, men mer om detta senare.

 IMG_3335

Receptionsområdet

Hotellet har totalt 154 rum och vi fick tre standardrum helt i enlighet med beställningen, alla på sjätte våningen. Rummet i sig var av lagom storlek och har väldisponerade ytor och goda förvarningsutrymmen. Skall man anmärka på någonting är att färgvalet är aningen mörkt för vår smak men förståeligt med hänsyn till slitage etc.

Badrummet känns, för rumstypen, helt adekvat med god plats att röra sig på. Helt enkelt vad vi vill kalla en normal standard för den här prisklassen.  Skall man anmärka på någonting var att det var fruktansvärt varmt på rummet, detta trots att yttertemperaturen inte var mer än 16-17 grader på dagen. En sak vi aldrig kommer att förstå är varför många hotell envisas att tillhandahålla ett hav av kuddar men återigen är detta tycke och smak som talar och uppenbarligen finns det gäster som tycker om det.

IMG_3354

IMG_3356

IMG_3355

Det finns dock små detaljer som höjer upplevelsen av rummet såsom texten på spegeln samt hud och hårvårdsprodukter från Dharmazone vilket till exempel känns lite mer exklusivt än vad Radisson erbjuder.

IMG_3357

 

IMG_3361

På 9e våningen ligger ”Kitchen and Table” som känns igen från andra Clarion hotell. Vid första besöket var restaurangen helt fullsatt när vi kom strax innan stängning och vi varslades att maten skulle dröja, något var helt okej eftersom vi då var förberedda på det. Servicen var även den oklanderlig på alla punkter med glädje och stil. Även, rödingen, och hamburgaren fick toppbetyg samtidigt som Caesarsalladen var en bra bit ifrån fullpoängare enligt bägge testarna. Den goda upplevelsen gjorde att vi beslutade oss för ett återbesök på lördagen vilket skulle visa sig vara en STOR miss. Eftersom restaurangen var fullbokad även denna kväll tog vi en drink i baren och betjänades av en glad och humoristisk bartender som verkligen trivdes med sitt jobb. Här visar man exempel på god kreativitet då man, med anledning av Facebooks abonnerade av en stor del av restaurangen, hade skapade en specialdrink vid namn “Poke me”

Efter det var det dock fritt fall. Känslan av att betjäningen var förvirrad visade sig vara helt korrekt. Det tog lång tid att få beställa och vinet lämnades bara i sin kylhink på bordet utan servering. Tiden gick och efter 39 minuter utan mat kom hovmästarinnan och bad om ursäkt och berättade att köket hade GLÖMT maten och att vi skulle få dessert och kaffe gratis. Att ett kök på en restaurang i den här prisklassen glömmer maten är oacceptabelt och tyvärr verkar det ha skett mer än en gång från andra vi har pratat med. Sen att man upptäcker det först efter en dryg halvtimme är ganska så slött. Skall man då bjuda alla på kaffe och dessert kommer det bli en dyr historia i längden. Maten smakade dock nästan lika bra som kvällen innan och vår servitris från det besöket så riktigt olycklig ut och kom förbi oss trots att det inte var hennes bord. Hovmästarinnan tog dock feedbacken vi levererade seriöst och det var tydligt att hon inte var nöjd hon heller.


IMG_3364

Baren

IMG_3366

Facebook besökte hotellet och med anledning av detta var kvällens drink “Poke Me”

IMG_3334

Midnattssol över Norra Hamnen sedd från terrassen

IMG_3368

Restaurang Kitchen and Table på 9e våningen. Här serveras både frukost och middag

 Frukosten var väl tilltagen och tilltalade allihopa. Stekt ägg fanns inte men vid frågan om det gick att ordna dröjde det inte mer än några minuter innan det serverades vid bordet, precis som man kunde förvänta sig och utan att man kände sig till besvär.

På 8e våningen ligger SPA/Relax som är öppet för både hotellets gäster och andra besökare. Öppettiderna är från 10-22 vilket är synd om man önskar en bastu eller en bad innan man går igång med dagens bestyr men då har man alltid gymmet som är tillgängligt dygnet runt med hjälp av rumsnyckeln. Sen kan man också tycka att 175:- är lite väl saftigt när man är hotellgäst. Ett aternativ skulle kanske kunna vara att erbjuda en begränsad tillgång till t.ex. pool och bastu.

1548188_534336703347542_1853145405_oSPA avdelningen (Foto: Clarion Sense)

  Clarion Sense har så många möjligheter med sitt koncept och är precis vad Luleå länge har behövt i hotellväg. Det som lämnar störst intryck från vistelsen är helt klart personalen och den arbetsglädje som visades och smittade av sig på gästerna. Det är inte för inte det har blivit ett av Luleås populäraste ställen för after work på grund av den trevliga atmosfären. Man bör dock se till att få ordning på bristerna i restaurangen och ge möjligheten för utökade relaxmöjligheter och utökade öppettider i SPA avledningen innan man kan få till en fullpoängare och det bör man göra fort nu som även Hotell Savoy kommer att öppna runt hörnet under sommaren. Helt klart är dock att Clarion Sens kommer att finnas med som alternativ vid nästa övernattning i Luleå och tills dess hoppas vi att man har kommit till rätta med utmaningarna man har.

Overview

Pros

Personalen
Läget

Cons

Kökets dåliga organisation
SPA priset för hotellgäster

Komfort/Rum

Faciliteter

Restaurang

Value4Money

Overall Rating

Conclusion

Clarion Sense har så många möjligheter och är precis vad Luleå länge har behövt i hotellväg. Det som lämnar störst intryck från vistelsen är personalen och den arbetsglädje som visades och smittade av sig på gästerna och det är inte för inte det har blivit ett av Luleås populäraste ställen för after work. Man bör dock se till att få ordning på bristerna i restaurangen och ge möjligheten för begränsad SPA tillgång med utökade öppettider innan man kan få till en fullpoängare och det bör man göra fort nu som även Hotell Savoy kommer att öppna runt hörnet under sommaren. Helt klart är dock att finnas med som alternativ vid nästa övernattning i Luleå.

3.6

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *