Radisson Blu Sky City

Konceptet flygplatshotell har först på senare år börjat tilltala mig. Inte minst när man kommer in klockan 0030 med möte på flygplatsen 0800 eller har en tidig avgång och vill unna sig några extra minuter eller timmar i sängen.  Många så kallade flygplatshotell ligger utanför själva flygplatsområdet med shuttle till och från terminalen. Radisson Blu Sky City, Arlanda ligger dock verkligen på flygplatsen bara några steg från sängen till gaten och detta är ett test som baseras på tre övernattningar, en i oktober 2013 och två i mars 2014.

En annan fördel med hotellets läge är butikerna och restaurangerna som ligger i Sky City något som gör att man lätt kan få några timmar att gå här om man kommer in tidigt på eftermiddagen/kvällen och lite variation i maten om man inte vill äta på hotellrestaurangen.

Receptionen ligger en våning upp från Sky City Plaza och den ger ett rätt så mörkt intryck även med stora glasrutor i taket. Jag vet inte om man har försökt att skapa någon form av loungekänsla med det känns lite för dunkelt för min smak .  Personalen får dock stället att lysa upp och har vid alla kontakttillfällen varit tillmötesgående i sin approach till mina behov som gäst och det betyder mycket när man är på resande fot oavsett längd på uppehället.

IMG_2325

 

Den mörka känslan från receptionen går igen i korridorerna på alla våningar och som, trots sin böjda form, verkar oändlig.

IMG_2280

Även rummen kunde fått en aning ljusare touch och jag saknar lite mer utrymme precis innanför dörren att ställa ifrån sig väskor etc. i rummen som tillhör den gamla delem av hotellet. Standard och business class rum är lika stora. Som flygplatshotell är rumsstorleken adekvat då man sällan tillbringar mer än en natt på den här typen hotell. Det är trångt mellan sängen skrivbordet och jag slog i benet mer än en gång.  Vid längre vistelser behöver jag lite mer plats att röra mig på, vilket business class rummen i den nya delen erbjuder (400-rummen). Den nya delen har även en annan färgsättning än standardrummen och ger en betydligt färschare och modern känsla. Nackdelen är att man inte har utsikt mot flygplanen. Alla rum är dock välisloerade och man märker absolut inte att man befinner sig på en flygplats.

IMG_2274

Business class rum gamla delen

IMG_2277

Arbets och förvaringsutrymmen i standardrummen

IMG_2275

Badrum på standardrummen

IMG_2324 2

Ingångsparti business class rummen

IMG_2322 2

Sittgrupp business class rummen

IMG_2320

Business class rum

IMG_2321

Arbetsyta och tv business class rum

IMG_2323 2

Badrum business class rum

 

 

Hotellet har nyligen bytt regi på restaurangen från Stockholm Fisk till SSP som döpt restaurangen till Brasserie och Bar men någon skillnad i utbud tycker jag inte att man märker på frukostsidan i alla fall. Det är inte den största frukostbuffen jag har sett men fullt adekvat för egen del. En STOR fördel är att frukosten startar redan klockan 04:30 alla dagar vilket gör det möjligt att äta även om man har en avgång i gryningen och därmed slippa en onödig utgift i terminalen.

Middagen har endast provats med tidigare leverantör men utbudet verkar i alla fall varierat. Träningsmöjligheter finns på hotellet i regi av SATS. Det kan dock tidvis bli väldigt trångt då det är populärt hos Arlandas anställda före och efter arbetstid. Kvällstid och precis vid öppning är det betydligt lugnare och man kan i lugn och ro njuta av träning, bastu och jacuzzi.

 

Allt i allt levererar Radisson Blu Sky City en solid upplevelse för en övernattning på Arlanda utan extravaganser. Man får helt enkelt det man betalar för både i komfort och bekvämlighet i samband med resan.
Vi hoppas att kunna göra en jämförelse med Radisson Blu Arlandia och Clarion i framtiden för att hitta det bästa flygplatshotellet för dig som reser från Arlanda.

 

Overview

Pros

Läget
Nya business class rummen

Cons

Storleken på gamla rummen
Relativt mörkt

Rum/Komfort

Gemensamma utrymmen

Service

Value4Money

Overall Rating

Conclusion

Allt i allt levererar Radisson Blu Sky City en solid upplevelse för en övernattning på Arlanda utan extravaganser. Man får helt enkelt det man betalar för både i komfort och bekvämlighet i samband med resan.

3.5

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *