Frisk och kry på resan? Tips med en twist hur du håller dig på benen

Indien, älskat av många men fruktat av lika många som magsjukelandet nummer ett. Kvällstidningarna har skrivit sida upp och ner om hur hur folk har blivit dåliga både där, Egypten och andra länder. Det var med viss fruktan som jag drog iväg på min första tur och efter att ha rådfrågat en rad frekventa besökare fick jag en rad artiklar och råd i väskan.

Till att börja med menade Singapore Airlines värdinnor att det var viktigt med malariamedicin.  Helt utan uppmaning blev jag väckt före landning i Bombay med denna och nu menade värdinnorna att jag skulle vara relativt trygg.

 

2013-09-07 21.15.59

Men jag hade fler råd i bagaget:

  1. Någonting starkt att dricka efter varje måltid. Fint tänkte jag, det är ju roligt också. Stark dryck inhandlades i Singapore.
  2. Mjölksyretableter, låter vettigt det packades också.
  3. Immodium, om olyckan redan är framme. Fair enoguh, det packades tyvärr också.
  4. Alkogel. Det hade jag med och i tillägg bjöd hotellet på det också.

2013-09-09 11.10.06

Alla råden följdes till punkt och pricka. Mjölksyretabletter togs två gånger om dagen, en slurk Glenfidich varje kväll och om du har ätit någonting misstänkt kan stark sprit faktiskt ta död på bakterier i magsäcken. Slutligen tvättade jag händerna OFTA med alkogel.

Andra småregler som jag normalt alltid följer i Asien är såklart att inte borsta tänder i kranvatten. Hotell är oftast duktiga på att sätta fram gratis vatten till just detta. Sen skall man alltid hålla sig till flaskvatten och hålla sig undan isbitar. En god vän brukar aldrig heller äta västerländsk mat, något som jag själv inte praktiserar. Andra håller andan i duschen vilket kanske är att dra det lite långt för min del.

Slutligen förhörde jag mig också hos en hotellanställd som också har arbetat med lyxhotell hur han såg på saken och han gav följande råd:

  1. Oroa inte ihjäl dig.
  2. Köp aldrig flaskvatten i kiosker då det ofta är fake.
  3. Ät aldrig sallad. ALDRIG, inte ens i lounger.

Så hur gick det egentligen?

Med nio timmar kvar till pickup har det gått helt strålande utan några som helst problem. Mumbai är också en stad som är så totalt annorlunda mot vad vi är vana med. Det är dofter, folk, kaos och färger som i sig är en upplevelse som inte bör förstöras av en dålig mage.

Mitt sista råd är att “skita” i fruktan att bli sjuk och åk i alla fall, använd huvudet så väntar upplevelserna.

Vad är dina råd och reserutiner? Kommentera gärna nedan.

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *